Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dolazi na utakmicu

Transfer-bomba unutar HNL-a: Ante Erceg nakon raskida s Istrom pronašao novi klub?

Ante Erceg ovaj tjedan je postao slobodan igrač, poslije raskida ugovora s Istrom 1961.

Ante Erceg (Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell)

Sada već bivši nogometaš Istre 1961, Ante Erceg, pronašao je novi klub. Kako javlja portal ePodravina, ovaj 34-godišnji Splićanin potpisat će ugovor sa Slaven Belupom.

Erceg je ovaj tjedan raskinuo ugovor s Istrom nakon što ga je novi trener Paolo Tramezzani odstranio iz momčadi. Prethodno je Erceg imao nekoliko incidentnih situacija, a posljednja koja se dogodila, uoči utakmice s Goricom prije dva tjedna, kada se na treningu sukobio s jednim suigračem, bila je kap koja je prelila čašu.

Došlo je do sporazumnog raskida ugovora i Erceg se našao u statusu slobodnog igrača. Mogao je pregovarati s kim god želi, a čini se da se brzo dogovorio s Koprivničancima.

U petak će doći u Koprivnicu gdje će pogledati utakmicu Slaven Belupo - Osijek, nakon čega bi trebao finiširati pregovore.

Je li se Istra ogradila?

Do potpisa ugovora će doći, ali ostaje pitanje hoće li Erceg moći nastupati za Farmaceute do kraja sezone. Naime, premda ugovor potpisuje kao slobodan igrač što može svatko tko je u njegovoj situaciji (nevezano za prijelazne rokove), i kao takav bi u normalnim okolnostima trebao imati pravo nastupa odmah, ipak jedan upitnik ostaje u zraku.

Upitno je na kakav je točno način Erceg sporazumno raskinuo ugovor s Puljanima. Tamo mu je ugovorna obveza trajala do ljeta 2025. godine i Istra 1961 mu je sigurno morala isplatiti određeni broj mjesečnih plaća, međutim ne zna se jesu li na Aldo Drosini prilikom potpisivanja raskida ugradili i klauzulu prema kojoj Erceg do kraja ove sezone više ne može igrati za neki klub iz SuperSport HNL-a. Ako je to bio slučaj, onda će Podravci morati pričekati nekoliko mjeseci, do starta nove sezone, dok splitski napadač ne obuče dres Slaven Belupa.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider