Automoto
SPORTOVI
Automoto
DVOJICA SE IZDVOJILA

Mnogima najdraži vozač i dalje u vodstvu na WRC Croatia Rallyju

Polovica prvog dana je gotova, a Thierry Neuville drži prednost koju je preuzeo odmah na prvom današnjem brzincu.

Thierry Neuville (Foto: Igor Kralj / Pixsell)

Belgijski vozač Thierry Neuville (Hyundai i20) nalazi se na prvom mjestu na polovici prvog natjecateljskog dana WRC Croatia Rallyja, nakon što su vozači prvi put prošli četiri brzinska ispita, što su na rasporedu u petak.

Neuville, trenutačno vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog prvenstva u reliju, imao je najbolje vrijeme na tri od četiri brzinska ispita, dok je na drugom brži od njega bio samo Britanac Elfyn Evans (Toyota Yaris), koji se nalazi na drugom mjestu u ukupnom poretku.

Belgijski vozač je na prvom 'brzincu' (Krašić - Sošice, 23,63 km) za 6.6 sekundi nadmašio Evansa. Britanac mu je uzvratio na kraćoj dionici drugog brzinskog ispita (Jaškovo - Mali Modruš Potok, 9,48 km) i smanjio zaostatak za 1.7 sekundi.

I u trećem 'brzincu' (Ravna Gora - Skrad, 10,13 km) ovaj par je imao najbolja vremena, a Neuville je bio brži za 3.5 sekundi. Na posljednjem jutarnjem brzinskom ispitu (16,63 km), gdje je uz ceste na Platku bilo i snijega, Neuville je uspio za 0.2 sekundi nadmašiti Evansa te s ukupnih 8.6 sekundi prednosti dočekati stanku između jutarnjeg i poslijepodnevnog programa, kad će vozači još jednom proći istom trasom.

Na trećem mjestu je osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier (Toyota Yaris), koji za Neuvilleom zaostaje za 21.5 sekundi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider