Košarka
SPORTOVI
Košarka
Možda odu i do majstorica

NBA doigravanje: Milwaukee i Philadelphia su još živi, izborili su šeste utakmice

Milwaukee je odlično odradio drugu i treću četvrtinu petog dvoboja te je u tim dijelovima susreta prelomio dvoboj na svoju stranu.

Milwaukee - Indiana (Foto: Afp)

Philadelphia 76ersi su noćas u gostima sa 112-106 nakon produžetka pobijedili New York Knickse te izbjegli eliminaciju smanjivši na 3-2 u seriji na četiri pobjede u prvom kolu doigravanja Istočne konferencije.

Tyrese Maxey postigao je rekord karijere u doigravanju sa 46 koševa, uključujući tricu za izjednačenje 15,3 sekunde do kraja regularnog dijela. Joel Embiid je dodao 19 poena, 16 skokova i 10 asistencija.

Šesta utakmica igra se u četvrtak u Philadelphiji i ako Sixersi opet dobiju, igrat će se sedma utakmica u subotu u New Yorku.

Milwaukee bez Giannisa i Lillarda svladao Indianu

Premda igraju bez dvojice svojih najboljih igrača, Giannisa Antetokounmpa i Damiana Lillarda, košarkaši Milwaukeeja su na domaćem parketu pobijedili Indianu 115-92 i time smanjili na 2-3 u seriji prvog kruga doigravanja Istočne konferencije NBA lige.

Milwaukee je odlično odradio drugu i treću četvrtinu petog dvoboja te je u tim dijelovima susreta prelomio dvoboj na svoju stranu. Napadački jaku Indianu sveo je Milwaukee na samo 36 poena u te 24 minute igre, a ujedno je napravio 28 poena razlike u te dvije dionice.

Cijela petorka Milwaukeeja postigla je dvoznamenkasti broj poena u petom susretu, s tim da su predvodnici bili Khris Middleton i Bobby Portis koji su postigli po 29 poena. Middleton je tome dodao 12 skokova i pet asistencija, a Portis, koji je na početku četvrte utakmice bio isključen zbog fizičkog nasrtaja na suparničkog igrača, je imao deset skokova. Istaknuo se i Patrick Beverly s 13 poena i 12 asistencija.

Kod napadački loše Indiane najbolji je bio Tyrese Haliburton sa 16 koševa, šest asistencija i četiri skoka. Indiana je u ovoj utakmici za tri poena gađala tek nešto više od 30 posto, 12-38.

Šesta utakmica igra se u Indianapolisu u četvrtak.

Cleveland tijesno slavio protiv Orlanda

Cleveland Cavaliersi su sinoć kod kuće, u petoj utakmici prvog kola doigravanja Istočne konferencije, sa 104-103 nadigrali Orlando Magic i poveli s 3-2 u seriji na četiri pobjede.

Pobjedu Clevelandu je osigurao Evan Mobley koji je blokirao pokušaj polaganja Franza Wagnera s 5,1 sekundi do kraja regularnog dijela. Paolo Banchero je na zvuk sirene za kraj ubacio tricu i približio Orlando na 103-104.

Donovan Mitchell je predvodio Cleveland s 28 koševa, Darius Garland ubacio je 23, a Max Strus 16 koševa.

Cleveland će pokušati dobiti seriju u petak u Orlandu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider