Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Div iz Tomislavgrada

On je Hajdukova noćna mora, zabio im je 19 golova: "Zvao me i Hajduk. Žalim za jednim transferom"

Ivan Krstanović treći je najbolji strijelac HNL-a s 123 pogotka, a čak 19 zabio je Hajduku.

Ivan Krstanović (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Ivan Krstanović zlatnim se slovima upisao u hrvatski nogomet sa 123 pogotka, što ga čini trećim najboljim strijelcem u povijesti HNL-a. Ako se uzme u obzir da je u HNL stigao tek s 25 godina, to je još veći pothvat.

Njegov prvi HNL klub bio je Zagreb, makar je imao i ponudu Hajduka.

"Kasno sam počeo s ozbiljnim nogometom, cijela je ta priča bila vrlo neobična. Igrao sam za Posušje protiv Čelika, koji se tada bori za naslov. Na utakmici je bio Igor Čalo, valjda je gledao nekog drugog igrača, a ja sam zabio tri gola i Čalo me doveo u Zagreb. Bilo je tada drugih opcija, zvao me i Hajduk, barem se tako pričalo. Međutim, došao sam u Zagreb, bilo mi je tada već 25 godina."

Krstanović je bio Hajdukova noćna mora

"Mnogi moji vršnjaci imali su ozbiljne karijere, a ja sam praktički bio na početku. Zato se ne mogu i ne smijem žaliti, jer da mi je netko rekao da ću biti treći strijelac u povijesti HNL-a, rekao bih mu da je lud", kazao je u razgovoru za Germanijak.

Div iz Tomislavgrada, kako su ga nazivali, je bio prava noćna mora za Hajduk! Splićanima je zabio čak 19 golova.

"Ne bih rekao da mi je bilo draže zabijati Hajduku nego ostalima, da sam protiv Splićana igrao s većim motivom. Ne, uvijek sam igrao jednakom, ali doista mi je protiv Hajduka uvijek sve polazilo od noge.

Kako god sam zapucao, tako je ulazilo. Sjećam se jedne utakmice dok sam igrao za Slaven, golman je ni iz čega pogriješio, dobio sam loptu, puknuo i ušla je, a dotad gotovo nismo imali priliku na toj utakmici. Ispada da sam Hajduku zabijao radije nego drugima, ali to je doista splet okolnosti", kaže Krstanović.

Žali za propalim transferom

Krstanović žali samo zbog jednoga, a to je propali transfer u Englesku.

"Jedini transfer zbog kojeg mi je bilo žao što se nije dogodilo jest onaj u Englesku. Bio sam u Dinamu, tražio me Sheffield Wednesday, tada klub iz Championshipa. Bilo je sve dogovoreno, čekao se samo potpis. Nažalost, nisam dobio radnu dozvolu, nisam igrao u reprezentaciji, radna dozvola bila je veliki problem", zaključio je.

Krstanović je nakon odlaska iz Slaven Belupa bio deset mjeseci bez kluba, već je razmišljao o prekidu karijere, ali onda je stigao poziv iz 2. NL! Na poziv Igora Pamića potpisao je za Karlovac, čije boje trenutačno brani...

Luka Modrić Real nakon utakmice protiv Bayerna donio odluku o Modriću? Sve je izgledniji ovaj scenarij divider

Dominik Livaković Turci: Fenerbahče postavio cijenu za nezadovoljnog Livakovića, menadžer je šokiran divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider