Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legenda grmi

Najveći njemački klub gadno šokiran, Nijemci u čudu: "Bayern to najviše boli"

Dok je momčad Bayerna usredotočena na okršaj s Real Madridom u polufinalu Lige prvaka, čelnici bavarskog kluba u potrazi su za novim trenerom…

Uli Hoeness (Foto: Afp)

Poznato je da Thomas Tuchel napušta klupu Bayerna na kraju sezone, pa su Bavarci u potrazi za novim trenerom.

Rijeka - Dinamo Najveća HNL utakmica u posljednjih 15 godina: "Vrlo je pošteno sve, a Dinamo dolazi Rijeci kao favorit" divider

Iako na tržištu nema previše adekvatnih opcija, lakonski bi se reklo: kome Bayern pošalje ponudu, taj je ne odbija. No ipak nije tako.

Bavarci su naciljali Ralfa Rangnicka i sudarili se sa zidom. Jedan od rodonačelnika gegenpressinga hladno je odbio najveći njemački klub.

Rangnick odbio Bayern

Bayernova legenda Lothar Matthäus pokazao je razumijevanje prema odluci 65-godišnjeg njemačkog stručnjaka.

"Ima sjajan posao kao austrijski nacionalni izbornik, uspješan je tamo i predan je odgovornosti za svoju momčad", rekao je Matthäus za Bild.

Legendarni veznjak dodatno je pohvalio Rangnicka:

“On više ne mora raditi zbog novca. Čini se da su mu važnije druge stvari, poput zadovoljstva, kreativnih mogućnosti i lojalnosti.”

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi dok su igrali za Real Madrid i Barcelonu Evo koji klubovi najviše zarade od dresova: Istine i mitovi oko Ronalda, Messija i superzvijezda divider

"Odbijanje najviše boli Bayern", iskren je Matthäus.

"Rangnick je mogao ponovno trenirati veliki klub, ali to ne čini - iako mu se takva prilika možda više nikada neće pružiti u njegovim godinama, za razliku od Alonsa ili Nagelsmanna, koji su dovoljno mladi i vjerojatno će imati još šansi."

"Bayern to najviše boli"

Prije Rangnicka, Xabi Alonso i Julian Nagelsmann već su izjavili da žele zadržati posao trenera Bayer Leverkusena, odnosno njemačke reprezentacije. Za Matthäusa to je znak da Bayern više ne dobiva svakog trenera kojeg poželi.

U priopćenju Austrijskog nogometnog saveza (ÖFB), Rangnick je izjavio da će ispuniti svoj ugovor i nakon Europskog prvenstva.

“Svim sam srcem šef austrijske momčadi. Stvarno uživam u ovom zadatku i odlučan sam uspješno nastaviti našim odabranim putem,” rekao je Rangnick.

Bavarci šokirani jer su mislili da je sve riješeno

“Želio bih izričito naglasiti da ovo nije odbijanje Bayerna, već odluka za moju momčad i naše zajedničke ciljeve. Naša puna koncentracija je na Europskom prvenstvu. Učinit ćemo sve da doguramo što dalje!”

Prema informacijama njemačkih medija, Rangnick je u srijedu odbio Bayern. Ovo je bilo potpuno iznenađenje za Bavarce, budući da se u ponedjeljak činilo kako će se dogovoriti, a tek su se posljednji detalji trebali razjasniti tijekom utorka, no od toga očito neće biti ništa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider