Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesna sezona

Kevin De Bruyne iz Našica: Nogometaš s najviše asistencija u Europi igra u HNL-u

Jedan od glavnih motora Rijeke, Toni Fruk, najbolji je asistent Europe pa na Rujevici već polako vrijedi ona: ako trebate pomoć u bilo čemu - samo zovite Fruka.

Riječki Kevin De Bruyne za sada se zaustavio na brojci od 14 u HNL-u, a 16 u cijeloj sezoni. Impresivno zvuči i podatak po kojem je Toni Fruk trenutačno vodeći asistent u svim europskim ligama. Prvo mjesto dijeli s Cameronom Puertasom, slijede Hajradinović i Steffen s 13, te Grimaldo, Veerman i Luuk De Jong s 12.

Jesu li mu asistencije oduvijek bile forte?

"Pa baš suprotno, rekao bih da nisam bio čovjek od asistencija, baš evo Kevin De Bruyne mi je uzor, njega najviše pratim, gledam i od njega mogu kupiti informacija i pozicioniranje na terenu", rekao je Fruk u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Playmaker (šampionske?) Rijeke

U sjajnoj poziciji je i njegova Rijeka, koju Fruk kao glavni playmaker vuče prema drugom naslovu u klupskoj povijesti.

"Dobro igramo, rezultati su na našoj strani, sigurno da ćemo tako nastaviti, i u nedjelju po tri boda, pritiska nema, dugo smo prvi i do kraja imamo sve u svojim rukama."

Put do sezone života za Fruka je bio itekako trnovit. Još kao klinac, sa 16 godina otišao je u belgijski Mouscron, gdje ga je zapazila Fiorentina za čiju prvu momčad nije upisao niti jedan nastup. Uslijedila je posudba u domaćeg drugoligaša Dubravu, a potpunu afirmaciju stekao je u Gorici s kojom je lani izborio ostanak u ligi.

"U Gorici su mi dali šansu, bio sam na posudbi, nisam očekivao toliku minutažu, ali uspio sam sa Sopićem ostati u ligi i evo sad drugačija sezona i vjerujem da ćemo se na kraju opet zajedno radovati."

Na meti je PSG-a, najdraži klub mu je Arsenal

Sjajne ovosezonske partije nisu mimoišle ni skaute europskih velikana, pa je tako Fruk završio na meti PSG-a.

"Sigurno da je lijepo da se čak jednom tvoje ime spomene uz Pariz, sigurno da je lijepo", skromno će Fruk.

Je li ima neku želju od europskih velikana?

"Nemam nekih želja, top liga mi je Premier liga, a Arsenal mi je tamo najdraži klub."

Nastavi li ovako, 23-godišnji Našičanin definitivno bi se jednog dana mogao uklopiti i u nacionalni dres. Najbolje ocijenjeni veznjak domaćeg prvenstva sanja tu priliku.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider