Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oni masno plaćaju

Brekalo vjerojatno neće ostati u Hajduku, Fiorentini se javila dva kluba: Evo gdje bi mogao otići

Josip Brekalo u Hajduku je na posudbi iz Fiorentine.

Josip Brekalo (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Do 30. lipnja ove godine traje posudba Josipa Brekala u Hajduku. Poslije tog datuma se povremeni hrvatski reprezentativac (35 nastupa, četiri pogotka) mora javiti u Fiorentinu s kojom će dogovarati daljnji razvoj karijere.

Malo je izvjesno da će ostati u Firenci, u ovom trenutku se gotovo sigurnom čini opcija da će u novoj sezoni imati novi klub, a koji će to biti, bit će nepoznato još neko vrijeme.

Talijanski insajder za transfere Nicolo Schira objavio je da su se Fiorentini javila dva kluba iz Turske, ne navodeći o kojim se klubovima radi.

Prvi asistent Hajduka, a zaigrao tek od veljače

Ono što je posve jasno je da turski klubovi imaju veliku platežnu moć, kudikamo veću nego Hajduk čiji bi navijači voljeli da Brekalo ostane na Poljudu. Tek sad kad je zaliječio ozljedu, vidi se kakav je Brekalo zapravo igrač, jednostavno klasa za HNL.

Međutim, njegova godišnja plaća u Fiorentini iznosi oko dva milijuna eura, a toliko u Hajduku nema nitko, niti blizu, pa je jasno da bi se Josip, u slučaju da poželi ostati u Splitu, morao odreći značajne količine novca.

U svakom slučaju, pred Brekalom su još četiri utakmice u ovoj sezoni u kojima će se pokušati nametnuti izborniku Zlatku Daliću i izboriti mjesto na konačnom popisu 26-orice reprezentativaca za Europsko prvenstvo.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider