Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Domaćini ih deklasirali

VIDEO Peh najskupljeg nogometaša u povijesti Hajduka: Zabio autogol, njegov klub potopljen

Luka Vušković nalazi se, uz blagoslov Tottenhama, na posudbi iz Hajduka u Radomiaku.

Luka Vušković (Foto: Saša Miljević/Pixsell)

U prvoj utakmici 29. kola poljske Ekstraklase težak poraz doživio je Radomiak, klub talentiranog hrvatskog braniča Luke Vuškovića.

Oni su sa 4:0 deklasirani na gostovanju kod Korone Kielce, a put prema trijumfu domaćinima je trasirao upravo Vušković nespretnim autogolom u 18. minuti. Htio je presjeći jedno dodavanje i izbiti loptu u korner, ali nije ju zahvatio na željeni način te je prevario vlastitog vratara. Vuškovićev autogol možete pogledati OVDJE.

Do poluvremena je Korona poentirala još jednom, a u nastavku još dvaput za visoku i zlata vrijednu pobjedu u borbi za ostanak.

Vušković i njegov Radomiak nalaze se trenutno na 11. mjestu.

Podsjećamo, Vušković se nalazi u Poljskoj kao posuđeni igrač Hajduka, a sve to uz amenovanje Tottenhama. Klub iz sjevernog Londona lani je postigao dogovor sa Splićanima o transferu koji će i službeno biti realiziran u ljeto 2025., nakon što Luka postane punoljetan.

Tottenham će cijeli posao koštati, prema Transfermarktu, 13.800.000 eura, od čega će 11.000.000 pripasti Hajduku. Jasno, ne odmah nego kroz nekoliko rata.

S ciljem da dobije prijeko potrebnu minutažu u seniorskom nogometu i razvije se do one razine do koje mu mnogi stručnjaci predviđaju, Tottenham je Vuškoviću pronašao Radomiak u kojem redovito igra. Postigao je već dva pogotka, da bi ovog petka mu se dogodio i prvi autogol.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider