Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

UEFA donijela konačan raspored za Euro 2012.

Europska nogometna federacija konačno je potvrdila gdje će se igrati finale EP-a, kao i broj utakmica koje će ugostiti pojedini gradovi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni odbor Europske nogometne organizacije (UEFA) na sastanku u Minsku je dogovorio konačni raspored odigravanja utakmica na Europskom prvenstvu 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

>> Bilić: Protiv Izraela će nam biti lakše igrati…

>> Jelavić mora na operaciju, vrijeme je za Lakića!

Glavni ukrajinski grad Kijev potvrđen je kao organizator finalne utakmice. U Kijevu će se još odigrati jedan četvrtfinalni ogled, kao i tri utakmice u natjecanju po skupinama.

Varšava i Donjeck također su dobili organizaciju pet utakmica. Ova dva grada ugostit će po tri susreta u natjecanju po skupinama, te po jedan četvrtfinalni i jedan polufinalni ogled.

Gdanjsk će ugostiti četiri utakmice, uključujući i jednu četvrtfinalnu, a ostala četiri grada, Wroclaw, Poznan, Harkiv i Ljviv, bit će domaćini trima utakmicama.

Ukrajina će ukupno ugostiti 16 od 31 utakmice Europskog prvenstva, a Poljska jednu manje.

Ukrajina je dugo vremena bila pod posebnim nadzorom UEFA-inih dužnosnika zbog kašnjenja radova na stadionima, te u pratećoj infrastrukturi (ceste, hoteli). No, UEFA-ini djelatnici su tijekom dvodnevne inspekcije u kolovozu ustanovili da će Ukrajina ipak sve potrebne radove dovršiti na vrijeme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider