Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hat-trick Krstanovića

Migliore u debiju primio dva gola, Dinamo sezonu otvorio pobjedom

Dinamo je novu sezonu otvorio prijateljskom utakmicom u slovenskom Šmarju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Modri su zabili pet pogodaka, dominirali su cijelim tijekom susreta te su zasluženo slavili s 5:2.

Nakon svega nekoliko dana priprema na više od 1500 metara i pri ugodnih 15-tak Celzijusa Dinamovci su se spustili u Šmarje na prijateljsku utakmicu. U nizini ih je dočekalo vrijeme od kakvog su pobjegli iz Zagreba – tek nešto manje od 30 stupnjeva i vrlo sparno.

Dinamo u uobičajenih 4-1-4-1

Unatoč teškim uvjetima, Dinamo i Šmarje odigrali su lijepu utakmicu za gledanje u kojoj je uživalo nešto manje od tisuću gledatelja. Trener Krunoslav Jurčić najavio je kako će svi igrači dobiti priliku i ravnomjerno je rasporedio minutažu – svakome po 45 minuta uz tek par iznimki. Dinamo je zaigrao u uobičajenoj 4-1-4-1 formaciji sa čak tri nova igrača na terenu: Miglioreom na golu, Antolićem kao razigravačem uz Husejinovića te Kramarićem u vrhu napada.

Očekivano, Dinamo je odmah zagospodario terenom i nakon manje od 10 minuta imao dva pogotka prednosti. Igrala se 4. minuta kada je Antolić krasno u for gurnuo loptu Vrsaljku, ovaj prolazi i ubacuje u sredinu gdje je Krstanović najviši i glavom šalje loptu u mrežu. Samo tri minute kasnije već je bilo 2:0. Kramarić je u kontri prebacio stranu, Krstanović štopanjem izbacio svog čuvara te potom prošao vratara koji ga ruši i to je kazneni udarac. Isti igrač ga je sam i izveo i zabio svoj drugi pogodak za sigurno vodstvo.

Modrima je trebalo sedam minuta za dva pogotka, a domaćinima – isto toliko. Prvo je u 15. minuti Firšt zabio glavom nakon odbijenog kornera i novog centaršuta, a potom je Čuček iz slobodnog udarca zabio pravi eurogol. Namjestio je loptu na 30-tak metara, gađao pored živog zida i zakucao je u suprotne rašlje; krasan pogodak za erupciju oduševljenja na stadionu u Šmarju.

Jurčić ispremiješao momčad na poluvremenu

Naravno, Dinamo je nastavio dominirati, pokušavali su Beqiraj i Ibanez koji nisu bili precizni, ali zato Antolić je. Nakon pola sata igre plava osmica je krasno natrčala na odbijenu loptu i s ruba kaznenog prostora je poslala u druge rašlje.

Dinamo je u nastavak utakmice ušao s gotovo potpuno novim sastavom jer su u igri ostali tek Jedvaj, Ademi i Krstanović. Kao i na početku utakmice, Modri su zagospodarili terenom, imali nekoliko prilika i ubrzo vratili prednost od dva pogotka. Nakon što je Čopov lob otišao preko gola, a Brozovićev pokušaj uhvatio domaći vratar Dinamo je u 61. minuti zabio novi pogodak.

Bila je to lijepa (polu)kontra hrvatskog prvaka koju je sigurnom realizacijom završio Čop, a nešto kasnije Krstanović je nakon kornera Pamića iz blizine zabio za svoj hat-trick. Niti peti pogodak u mreži domaćina nije zadovoljio Modre koji su nastavili stiskati, dominirati i nizati prilike, ali unatoč tome mreža se više nije tresla.

Momčad se nakon utakmice vratila na Roglu gdje ostaje još četiri dana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider