Košarka
SPORTOVI
Košarka
Žorić solidan

Radošević i Alba srušili Barcu, Šarić blizu double-doublea u slavlju Efesa

Košarkaši Albe Berlin priredili su iznenađenje pobijedivši u susretu 1. kola E skupine TOP 16 Eurolige Barcelonu 80:70 uz sjajnu predstavu hrvatskog košarkaša Leona Radoševića koji je zabio 16 koševa za njemački sastav.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je otvorila utakmicu vodstvom 10:0, a tijekom prve četvrtine imala je i prednost 19-5. U tim trenucima činilo se kako će gosti do lagane pobjede u Berlinu. No, Alba je ostatak susreta odigrala sjajno i velikim preokretom stigla je od neočekivnog trijumfa.

Jedan od ponajboljih igrača u redovima njemačkog sastava bio je Leon Radošević koji je ubacio 16 koševa uz pet skokova. Reggie Redding i Jamel McLean također su ubacili po 16 koševa. Za Albu je nastupio još jedan hrvatski košarkaš, Marko Banić koji je zabio četiri koša uz šest skokova. Kod Barcelone najbolji su bili Marcelinho Huertas sa 23 koša i sedam asistencija, te Maciej Lampe sa 11 koševa. Naš Ante Tomić je ubacio osam koševa uz 10 skokova, dok je Mario Hezonja postigao pet koševa uz dva skoka.

Anadolu Efes je gostujućom pobjedom protiv Laboral Kutxe 72:67 otvorio natjecanje u TOP 16. Goste su do slavlja predvodili Startos Perperoglu sa 15, te Stephane Lasme sa 13 koševa. Dario Šarić je za turski sastav zabio devet koševa i dodao osam skokova. Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper je dodao šest koševa. U domaćim redovima najefikasniji su bili Mirza Begić sa 16 koševa i sedam skokova i Mike James sa 12 koševa i šest skokova.

Fenerbahče je u dvoboju prvog kola F skupine u Istanbulu izgubio od moskovskog CSKA 81:84. Goste su do pobjede predvodili Kyle Hines i Sonny Weems sa po 13 koševa. U redovima turskog sastava najefikasniji je bio Andrew Goudelock sa 19 koševa. Hrvatski košarkaš Luka Žorić je postigao 9 koševa za Fener uz pet skokova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider