Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
napadnuti i policajci

Kaos u Francuskoj nakon plasmana Alžira u polufinale Afričkog kupa: Ubijena majka dvoje djece!

Nakon što je Alžir izborio polufinale Afričkog kupa nacija na ulicama francuskih gradova nastao je kaos.

Alžirci izašli na ulice francuskih gradova (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je Alžir izborio polufinale Afričkog kupa nacija, boljim izvođenjem kaznenih udaraca od Obale Bjelokosti, u Fracuskoj su izbili navijački neredi diljem zemlje.

Jedna osoba je poginula, na desetke ih je ozlijeđeno, te se zasada broji preko 70 uhićenja. U Montpellieru je 21-godišnjak pretjerao s brzinom vožnje, te pritom udario majku i njezino dvoje djece. Majka je preminula na licu mjesta, jednogodišnje dijete se bori za život u bolnici, dok je 17-godišnja kćer pretrpila lakše ozljede.

U Parizu je preko 3.000 alžirskih navijača izašlo na ulice, te su kod Champs-Elyseesa porazbijali nekoliko izloga trgovina, te se pritom sukobili s policijom. Uhićeno je preko 40 osoba, a policija je u suzbijanju nereda upotrijebila suzavac.

U Marseilleu je oko 9.000 alžiraca slavilo na ulicama, ali i tu se slavlje omaklo kontroli. Policija je također upotrijebila suzavac da bi suzbila nerede, ali je pritom ozlijeđeno 10-ak službenih osoba tamošnje policije.

Prijavljeni su i neredi u Lyonu, Roubaixu i Toursu, gdje su alžirski navijači uklonili francusku zastavu s glavnog trga u gradu, te umjesto nje na stup podigli alžirsku.

"Sve je ovo nedopustivo", komentirao je ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner.

Poznato je da je Alžir bio francuska kolonija više od 130 godina, pa ne iznenađuje podatak da diljem francuske živi veliki broj Alžiraca.

Nigerija (Foto: AFP) Nigeriji drama i 15. polufinale Afričkog kupa nacija, prošao i Senegal divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider