Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nakon 11 godina

FOTO Messi sa sinom, suze i smijeh na oproštaju Pedra

Pedro Rodriguez oprostio se sa suigračima i klubom u kojem je proveo čak 11 godina.

Otišao je u London, skoknuo s novim klubom do Birminghama, zabio gol i asistirao. Nakon fantastične premijere u engleskom nogometu Pedro se vratio u Barcelonu na oproštajnu press konferenciju. Okupili su se brojni novinari i prijatelji iz svlačionice. Pala je i pokoja suza, ali prevladavao je smijeh. Nakratko su pažnju ukrali njegov i Messijev sin koji su se zajedno igrali za vrijeme oproštaja, no Pedro je ipak bio glavna zvijezda 'oproštajke'.

''Malo sam nervozan jer nisam ništa pripremio. Možda je tako i bolje'', rekao je na početku Pedro koji nije mogao sakriti emocije.

''Dolaskom u klub kao dijete ispunio sam dječački san. U La Masiji i klubu sam jako puno naučio od suigrača koji su tu ili su otišli. Hvala svima na ovom iskustvu i svim ovim titulama koje smo osvojili. Naučio sam što poniznost i žrtva znače za ovaj klub. Hvala vam svima koji ste me željeli, odlazim uzdignute glave'', rekao je Pedro.

''Najteže mi je bilo napustiti ove suigrače, ljudi su me zaustavljali na ulici i slali poruke podrške. Zadnja godina bila mi je najgora jer sam imao malu ulogu. Da, bio sam tužan, ali sada je najbolje da potražim drugi put.''

Napustio je Barcelonu nakon što je prije 11 godina, kao 17-godišnjak stigao u Kataloniju s dalekih Kanara. Nekoliko godina se probijao kroz treću i drugu momčad, a onda je dobio veliku priliku u onoj Guardiolinoj Barci.

Uvijek je bio na granici prve momčadi i klupe. Svaki klub na svijetu htio bi imati takvu zamjenu, ali nije imao sreće. U trojac Messi – Neymar – Suarez jednostavno se nije mogao ugurati, a Luis Enrique mu nije mogao obećati veću minutažu. Nakon što je čovjek okorio Španjolsku i Europu, tko može tvrditi suprotno.

Od 2008. godine Pedro je upisao je 321 nastup za Barcu i samo mu je jedan jedini pogodak nedostajao da dođe do 'stotke'. Osvojio je sve što je mogao u nogometu, s Barcom i Španjolskom pokorio je svijet, Europu više puta.

Bio je jedan od onih za koje su govorili da ne može igrati nigdje osim u Barceloni, ali mu nije predugo trebalo da sruši takva naklapanja. Jose Mourinho zna zašto ga je toliko htio i zašto ga je uzeo Luisu Van Gaalu ispred nosa.

U prvih pola sata premijere u Engleskoj Pedro je zabio gol i asistirao. Dovoljno da sruši sve sumnje, ako ih je netko imao…
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider