Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Furija rutinski

Ronaldo spasio Portugal od poraza protiv Nizozemske

Svjetski i europski nogometni prvak Španjolska slavio je na gostovanju kod Ekvadora u sklopu jedne od brojnih prijateljskih utakmica koje su bile na rasporedu ove srijede...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolci su dvama sjajnim potezima došli do dva pogotka na teškom gostovanju u Guayaquilu. Vezni igrač Arsenala Santi Cazorla odigrao je odličnu utakmicu, u kojoj je bio strijelac drugog pogotka, te asistent kod prvog.

>> Ronaldo i Portugal slave: Sjeverna Irska šokirala Capellovu Rusiju!

>> Eduardo spasio Hrvatsku i Štimca velike blamaže!

>> Belgija igrom razbila Francusku, Engleska preokrenula protiv Škotske

>> SAD šokirao BiH, a Švicarska Brazil: Argentina pobijedila Italiju!

>> Spektakl u Švedskoj: Hat-trick Zlatana Ibrahimovića!

>> Kolumbija bez Falcaa pobijedila Srbiju u Barceloni

Mogao je biti i strijelac oba zgoditka "furije", no ekvadorski vratar Banguera mu je obranio udarac u 25. minuti prvog dijela, nakon kojeg je Cazorla poslao povratnu loptu u sredinu peterca, a potom je istu petom, leđima okrenut, u gol poslao Alvaro Negredo.

Cazorla je za 2-0 zabio u 63. minuti, nakon što mu je prethodno na rubu šesnaesterca petom loptu ostavio Tello. Cazorla je neometan ušao još nekoliko koraka u kazneni prostor, a potom precizno opalio za 2-0.

Recimo i da su reprezentativci obiju reprezentacija nosili crne poveze oko rukava dresova zbog nedavno preminulog ekvadorskog reprezentativca Christiana Beniteza, čije je srce u 28. godini života jednostavno zatajilo...

Reprezentacije Portugala i Nizozemske odigrale su miroljubivih 1-1 u Sao Joao da Vendi. Gosti su poveli sjajnim pogotkom Kevina Strootmana u 17. minuti, koji je s ruba šesnaesterca, malo s desne strane, doslovno zakucao loptu lijevom nogom u lijevu stranu vratara Beta.

Portugal je uspio izbjeći poraz u 87. minuti, kada je najbolji igrač reprezentacije Cristiano Ronaldo iskoristio jednu odbijenu loptu nakon kornera i iz neposredne blizine ljevicom zabio za 1-1.

Meksiko uvjerljiv protiv Obale Bjelokosti

Reprezentacija Meksika svladala je Obalu Bjelokosti 4-1 u prijateljskom ogledu odigranom u New Jerseyju.

Nakon razočaravajućeg poraza od Paname 2-1 u polufinalu CONCACAF Gold Cupa, nogometnog prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba krajem prošlog mjeseca, meksički reprezentativci vratili su samopouzdanje uvjerljivim trijumfom protiv Obale Bjelokosti.

Meksiko je poveo autogolom Boke u 11. minuti, a onda je do kraja prvog poluvremena Oribe Peralta zabio dva gola, u 28. minuti i u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

Didier Drogba zabio je jedini gol za Obalu Bjelokosti u 62. minuti iz kaznenog udarca. U zadnjoj minuti je pobjedu Meksikanaca podebljao Angel Reyna. (TS) 

Prijateljske:

Portugal - Nizozemska 1-1 (Ronaldo 87 / Strootman 17)

Ekvador - Španjolska 0-2 (Negredo 25, Cazorla 63)

Meksiko – Obala Bjelokosti 4-1 (Boka 11 – ag, Peralta 28, 45+1, Reyna 90 / Drogba 62 – 11 m)

Venezuela – Bolivija 2-2 (Martinez 16, Orozco 84 / Cardozo 18, Chavez 71)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider