Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Plasirao se i Tunis

Slavlje u izravnom okršaju: Maroko nakon 20 godina na Svjetskom prvenstvu!

Izdržali su golemi pritisak, dovoljan im je bio i bod, ali oni su odigrali junački i osvojili sva tri.

Reprezentacija Maroka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Reprezentacije Maroka i Tunisa osigurale su plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji priključivši se ostalim afričkim reprezentacijama koje su to učinile ranije (Nigerija, Egipat, Senegal). Maroko je kao gost pobijedio Obalu Bjelokosti s 2:0 dok je Tunis kod kuće remizirao s Libijom (0:0) što im je bilo dovoljno za prva mjesta u svojim grupama.

Maroko je SP izborio na impresivan način, bez primljenog pogotka u skupini C trećeg kruga afričkih kvalifikacija. U posljednjem kolu stigli su bodom prednosti na megdan Obali Bjelokosti u Abidjan pa im je i neriješen rezultat bio dovoljan za očuvanje prve pozicije.

Ne samo da su u potpunosti neutralizirali sve napade domaćih već su uspjeli i dvaput zabiti već u prvom poluvremenu. Fenerbahčeov Nabil Dirar u 25. je minuti donio im vodstvo, a pet minuta kasnije njihov kapetan, Juventusov Medhi Benatia to povećava i zapečaćuje sudbinu Obale Bjelokosti.

U drugoj utakmici ove skupine Gabon i Mali su odigrali 0:0.

Rezultati by SofaScore

Iz skupine A na svjetsku smotru će Tunis koji je u posljednjem kolu kod kuće protiv Libije osvojio potrebni bod za prvo mjesto.

Demokratska Republika Kongo s 3:1 je svladala Gvineju, a sva četiri pogotka postignuta su u posljednjih pola sata. DR Kongo je poveo autogolom Ousmanea Sidibea u 61. minuti, ali 10 minuta kasnije gosti izjednačavaju (strijelac Keita Junior). S neriješenim se ušlo u sudačku nadoknadu u kojoj u 92. minuti domaćini iz jedanaesterca ponovno dolaze do vodstva (Jonathan Bolingi), a minuti kasnije Neeskens Kebano postavlja konačan rezultat.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider