Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve s igračem manje

VIDEO Sporting u jednom od najluđih preokreta stigao do Kupa

Nogometaši Sportinga iz Lisabona pobjednici su portugalskog Kupa nakon što su finalnom susretu igranom u Oeirasu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Sporting iz Brage 3-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica je u regularnom dijelu završila rezultatom 2-2 nakon što je Braga vodila 2-0, a od 15. minute imala i igrača više. Braga je povela u 16. minuti golom Edera iz kaznenog udarca. Prekršaj je načinio Cedric koji je pritom isključen. Kada je Rafa Silva u 25. minuti povisio vodstvo na 2-0 činilo se kako će Sporting iz Brage osvojiti Kup nakon 49 godina čekanja.

Međutim, lisabonski Sporting je u posljednjih šest minuta utakmice uspio izjednačiti. Prvo je Islam Slimani smanjio u 84. minuti, a u sudačkoj nadoknadi je izjednačio Fredy Montero. Kako više nije bilo golova pobjednik je dobiven izvođenjem jedanaesteraca. Za lisabonski klub su zabili Nani, Slimani i Adrien, a za Bragu jedino Alan, dok su Pinto, Eder i Agra bili neprecizni.

"Nitko nije vjerovao u naš povratak. Gubili smo 0-2 i imali igrača manje. Međutim, to je nogomet. Nismo se željeli predati i naš trudi se isplatio," kazao je Nani.

Sportingu je to 16. naslov pobjednika Kupa u 27 finala. Rekorder je Benfica sa 25 naslova pobjednika "Taca de Portugal", a 16 titula ima i Porto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider