Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Peta u subotu

Chicago poravnao seriju u velikom finalu NHL-a

Hokejaši Chicago Blackhawksa poravnali su omjer pobjeda u finalu doigravanja NHL lige protiv Tampa Bay Lightninga na 2-2 zahvaljujući 2-1 pobjedi u četvrtoj utakmici igranoj na domaćem terenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlučujući pogodak postigao je Brandon Saad (46:22) u sedmoj minuti treće trećine kada je uspio progurati pločicu kroz noge 20-godišnjeg rookiea na vratima Tampe Andreja Vasilevskog. Do kraja susreta odličan je na vratima domaćih bio Corey Crawford, koji je ukupno obranio 24 od 25 udaraca gostiju.

Uoči početka četvrtog dvoboja Tampa je ostala bez svog prvog vratara Bena Bishopa zbog problema s ozljedom, pa je na vrata morao mladi Vasilevski, ali domaći to nisu iskoristili na pravi način. U prvih 20 minuta igrači Chicaga uputili su tek dva udarca u okvir gola koje je Vasilevski zaustavio. No, Chicago se probudio u drugoj trećini što je donijelo i rezultat kada je kapetan Jonathan Toews (26:40) uspio provući pak iza leđa Vasilevskog nakon kombinacije Mariana Hosse i Patricka Sharpa.

Taj rezultat vrijedio je tek nešto više od pet minuta, a tada je Valtteri Filppula fenomenalno dodao pločicu Alexu Killornu (31:47), koji je uspio svladati Crawforda za poravnanje.

Uslijedio je pogodak Saada koji je i odlučio utakmicu iako su gosti u samoj završnici preko svog kapetana i najboljeg strijelca Stevena Stamkosa imali dvije odlične situacije za poravnanje.

Peta utakmica na programu je u noći sa subote na nedjelju u Tampi, šesta će se igrati u noći s ponedjeljka na utorak u Chicagu, a eventualna sedma u noći sa srijede na četvrtak u Tampi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider