Automoto
SPORTOVI
Automoto
Horner je kamen spoticanja

Potres u Red Bullu, Verstappen uvjetuje svoj ostanak u momčadi: ''Ode li on, idem i ja''

Situacija u Red Bullu iz dana u dan se pogoršava nakon skandala Christiana Hornera.

Verstappen i Marko (Foto: Afp)

Nizozemac Max Verstappen slavio je u prve dvije utrke nove sezone Formule 1 s uvjerljivom prednošću, ali situacija unutar same momčadi daleko je od bajne.

Prije nekoliko mjeseci šef momčadi Christian Horner se našao na naslovnicama medija zbog optužbi o seksualnom uznemiravanju zaposlenice Red Bulla. Svi su očekivali da će se ta situacija riješiti prije nove sezone, ali i dalje se održava status quo u redovima momčadi iz Milton Keynesa.

Jos Verstappen, otac Maxa, javno je kritizirao Hornera i pozvao na njegovu ostavku poručivši da je uteg za momčad i da će rezultati patiti zbog njegove medijske eksponiranosti.

Ivan Perišić Perišićev plan za povratak: Može li pomoći Hajduku već protiv Dinama i biti odlučan faktor u utrci za prvaka? divider

''Na tiskovnoj konferenciji koju je Horner održao neki dan sve je bilo o njemu i njegovim problemima kada bismo trebali govoriti o Maxu, automobilu, njegovoj izvedbi i utrci. Već sam rekao da mislim da stvara probleme ako on ostane'', odlučno je rekao.

Situacija se dodatno pogoršala Hornerovim izjavama da nitko nije veći od momčadi i da Max slobodno može otići ako mu je to po volji, a prema posljednjim informacijama, nešto se kuha iza kulisa na Otoku.

Helmut Marko mora ostati

Max je nakon VN Saudijske Arabije poručio na čijoj je strani garaže, njegov mentor i desna ruka pokojnom Dietrichu Mateschitzu mora ostati ako želi Red Bull nastaviti suradnju s Nizozemcem.

''Uvijek sam davao do znanja da Helmut Marko mora ostati. Neću nastaviti bez njega'', kratko je rekao Verstappen i uzdrmao F1 grid.

Jasno je da Verstappen stoji u Markovom kutu, potvrda je došla i nakon utrke u Džedi kada se distancirao od Hornera. Verstappen je okrenuo broj svog privatnog pilota da dođe po njega u Saudijsku Arabiju iako se trebao vraćati u Englesku zajedno s Hornerom.

Lecce - Verona Luđački skandal u Italiji dobio svoj epilog: Trener Leccea ekspresno otpušten! divider

Dodatno ulje na vatru dolio je Horner svojim komentarima koji su jasno bili upućeni trostrukom svjetskom prvaku.

''Ne možete prisiliti nekoga da bude negdje samo zbog komada papira (ugovora). Ako netko ne želi biti u momčadi, nećemo ga prisiljavati na to.''

Toto Wolff čeka rasplet situacije

Očito je da Horner neće odstupiti tako lako sa svoje funkcije. Provedena je interna istraga u Red Bullu, Horner je i dalje na svojoj poziciji, ali u vrhuški se pribojavaju da će u narednim danima zaposlenica izaći u javnost i voditi pravnu bitku sa šefom momčadi.

Paul Pogba Pogba se uskoro vraća na travnjake? Zakotrljala se luda priča divider

Tajlandski vlasnici ne žele dodatnu buku, morati će prerezati - Hornerov ili Maxov tabor. Rasplet situacije pozorno prati Toto Wolff koji traži vozača za sljedeću sezonu kada će Hamilton obući Ferrarijevo odijelo.

Iako Mercedes ne izgleda kao onaj Mercedes u eri Hamiltona, Rosberga i Bottasa, i dalje je jedna od najpoželjnijih destinacija za vozače.

''Mislim da je to odluka koju Max mora donijeti. Nema tima koji ga ne bi htio imati'', poručio je Wolff.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider