Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima li takvih talenata?

Odgovor na veliko pitanje: Slijedi li Hrvatskoj potop kada odu Modrić, Perišić, Kovačić, Brozović…?

Božidar Šikić vjerojatno ima ponajbolji u uvid u trenutačno stanje hrvatskog nogometa kad je riječ o talentima i može dati objektivnu prognozu bliske i nešto dalje budućnosti Vatrenih...

Direktor Lokomotive i bivši šef Dinamove škole nogometa Božidar Šikić sudjelovao je u pronalaženju i razvoju mnogih hrvatskih reprezentativaca u različitim epohama.

Vjerojatno ima ponajbolji u uvid u trenutačno stanje hrvatskog nogometa po pitanju talenata i može dati objektivnu prognozu bliske i nešto dalje budućnosti Vatrenih.

Stručnjaci se razilaze u mišljenjima. Neki su prilično skeptični. Slijedi li doista potop ili neki srednji put nakon što se umirove Modrić, Perišić, Brozović, Kovačić, Kramarić i ostali hrvatski asovi koji su osvajali medalje na svjetskim prvenstvima?

"Reprezentacija na ovom nivou ne može ostati. Ova generacija stvarala se u rasponu od 17 godina, od Modrića 1985. do Gvardiola 2002. Tu je bilo igrača koji su igrali u najvećim svjetskim klubovima. Da bi se ponovilo, mora se posložiti situacija. Kad odu Modrić, Borozović i Kovačić, pitanje je hoćemo li naći takav trio fantastikus u veznom redu. To je jako teško. Pojavljuju se baturine i majeri, ali pitanje je hoće li oni dostići tu kvalitetu? Hoće li biti igrači za najveće klubove i najveću razinu? Teško će se to potrefiti", podcrtava Šikić, a što je još rekao o toj temi, pogledajte u videoprilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider