Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velike kilometraže za prevalit...

Evo na kojim će stadionima Hrvatska igrati utakmice Svjetskog prvenstva!

Poznati su suparnici, ali i stadioni na kojima će Hrvatska igrati utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji iduće godine.

Galerija Svi stadioni (Foto: AFP) Nižnji Novgorod stadion Rostov Arena Baltik Arena, Kalinjingrad

Hrvatska nogometna reprezentacija izvučena je u skupini D Svjetskog prvenstva u Rusiji, zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom. Vatreni će svoje umijeće "loptanja" predstaviti u Kalinjingradu, Nižnji Novgorodu i Rostovu na Donu.

Od Zagreba do Kalinjingrada ima 1,400 kilometara, do Nižnji Novgoroda 2,750 km, a do Rostova na Donu 2,400 km. Za navijače, kojima će baza biti Moskva, udaljenosti su ipak nešto kraće. Od Moskve do Kalinjingrada ima 1,000 km, od Moskve do Nižnji Novgoroda 400 km, dok je Rostov na Donu od Moskve udaljen 950 km.

Baltik Arena Kalinjingrad (Foto: AFP) Baltik Arena, Kalinjingrad (Foto: Afp)

Prema rasporedu Svjetskog prvenstva 2018. s Nigerijom otvaramo nastup 16. lipnja u Kalinjingradu. Riječ je o gradu koji je adminastrivni centar Kalinjingradske oblasti, ruska eksklava između Poljske i Litve.

Susret Hrvatske i Nigerije igra se na Baltik Areni koji prima 35.212 gledatelja. Cijena izgradnje stadiona iznosila je 310 milijuna eura.

Jeste li zadovoljni skupinom na Svjetskom prvenstvu?

Ukupno glasova:

Drugu utakmicu, 21. lipnja, igramo protiv Argentine u Nižnji Novgorodu. To je jedan od stadiona koji još uvijek nisu završeni, no sve bi trebalo biti gotovo do konca ove godine ili u siječnju iduće godine. Ovo je 'najnesretniji' stadion jer je tijekom gradnje na njemu bilo nekoliko nesreća, te jedan požar. Na ovom stadioni igrat će se šest utakmica pri čemu jedan dvoboj osmine finala i jedno četvrtfinale.

Važno je industrijsko središte (autoindustrija), sveučilišni grad, kulturni centar regije. Nižnji Novgorod je važno prometno čvorište (riječna luka, željeznica koja leži na Transsibirskoj pruzi, sjecište više glavnih cestovnih pravaca, zračna luka, metro).

Cijena izgradnje Nižnji Novgorod stadiona iznosila je 480 milijuna eura.

Nižnji Novgorod stadion (Foto: AFP) Nižnji Novgorod stadion (Foto: Afp)

Posljednji susret u skupini D Hrvatska će igrati protiv Islanda 26. lipnja u Rostovu na Donu. Susret će ugostiti Rostov Arena koja prima 45 tisuća gledatelja, a njegova izgradnja iznosila je 300 milijuna eura. Novi dom Rostova je završen i čeka službeno otvaranje. Za vrijeme SP-a ugostit će pet utakmica pri čemu jedan dvoboj osmine finala.

Rostov je prometno čvorište južne Rusije. Ima veliku željezničku stanicu i važnu međunarodna zračnu luku. Najvažnija industrijska grana u gradu je prerada drva, kemijska i elektronička industrija. Zemlja oko Rostova izuzetno je plodna, tako da iz tog kraja stiže mnogo prehrabrenih proizvoda. Također, poznati su i rudnici kamenog uglja, jedni od najvećih u Rusiji.

Rostov Arena (Foto: AFP) Rostov Arena (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider