Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slažete se?

Njemački velikan napao Guardiolu i rekao ono što mnogi misle: Da mu nije bilo Messija...

Guardiola je 2013. napustio Camp Nou, a potom tri godine vodio Bayern, a posljednje četiri Manchester City, no nije uspio osvojiti najprestižniji europski trofej.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački nogometni stručnjak Felix Magath (67) oštro je kritizirao španjolskog trenera Pepa Guardiolu kazavši kako su dva naslova Lige prvaka koja je osvojio s Barcelonom zasluga briljantnosti Lionela Messija više od Guardiolina treniranja.

Guardiola je s Barcom dva puta osvojio Europu, prvo 2009. godine, a zatim dvije godine kasnije, a u oba finala Messi se upisao među strijelce. Guardiola je 2013. napustio Camp Nou, potom tri godine vodio Bayern, a posljednje četiri Manchester City, no nije uspio osvojiti najprestižniji europski trofej.

"Messi je osvojio naslove, a ne Guardiola", rekao je Magath za Sport Bild.

"Bez Messija tika-taka sustav nikada nije djelovao tako uspješno, inače bi već davno s Bayernom ili Manchester Cityjem osvojio Ligu prvaka", dodao je bivši trener Bayerna, HSV-a, Werdera, Eintrachta, Schalkea, Fulhama...

"Tiki-taka je držanje lopte i gledatelju je to dosadno"

Magath je istaknuo kako se Guardiola prečesto gubi u pokušajima da unaprijed pobijedi u nekoj utakmici, a smatra i da njegova taktika često završava pogrešnim odlukama.

"Tiki-taka djeluje samo ako imate igrače koji su tehnički superiorniji od svojih protivnika. Gledatelju je držanje lopte, kako ja to nazivam, jednostavno dosadno i vrhunskoj momčadi to zapravo nije potrebno", smatra 67-godišnji stručnjak.

Magath je na klupi Bayerna osvojio dvije dvostruke krune, naslov njemačkog prvaka i pobjednika Kupa (2005, 2006) te njemačko prvenstvo s Wolfsburgom (2009).

Može li Hrvatska nakon dvije pobjede u nizu slaviti i protiv Francuske?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider