Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"da ga nije bilo..."

Bivši Guardiolin džoker žestoko opleo po Kovaču: Tvrdi da se zbog njega raspala pobjednička momčad Bayerna

Brazilski nogometaš Rafinha ne pamti po dobrome period kada je trener Bayerna bio Niko Kovač.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši igrač Bayerna Rafinha pronašao je krivca u Niki Kovaču zbog loše situacije koja se stvorila u klubu u periodu kada je trener bio hrvatski stručnjak. Brazilac je napustio Bayern u ljeto 2019. godine, a jedan od glavnih razloga bio je upravo Kovač.

"Bio je to težak period s Kovačem na čelu. Da je bilo drugačije, možda bi svi bili još tamo: Robben, Ribery, James Rodriguez, Hummels, Renato Sanches, Arturo Vidal i ja. To nije nemoguće. No pod Kovačem je to, nažalost, došlo svome kraju", otkrio je Rafinha.

gol expired Haaland ima rođaka Tjaalanda koji je još ubojitiji napadač!? U 15 utakmica zabio 34 pogotka divider

Podsjetimo, u ljeto 2019. godine klub su napustili svi spomenuti igrači osim Vidala, koji je godinu ranije otišao u Barcelonu. Rafinha je bio glavni džoker s klupe kod Pepa Guardiole i Juppa Heynckesa, dok je kod Kovača ispao iz svih kombinacija. Brazilac je želio otići još 2018. godine, ali je Kovač stopirao taj transfer.

"Pitao sam ga za dopuštenje da napustim momčad jer sam imao ponudu Bayer Leverkusena. Molio me da ostanem i rekao je da mu trebam. Jedva da sam dobio prilike igrati, pogotovo u drugom dijelu sezone", otkrio je Rafinha.

Kovač je bio trener Bayerna od 2018. do studenog 2019. godine, kada se sporazumno razišao s bavarskim klubom. Na klupi Bayerna sjedio je 65 puta te je upisao 45 pobjeda, 12 remija i svega osam poraza. Osvojio je prvenstvo, domaći Kup i Superkup.

gol expired Rakitić zna gdje nastavlja karijeru nakon Barcelone: Španjolci pišu da je već gledao kuće divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider