Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
od 19 i 30

Sastavi za derbi: Ovako bi Hajduk i Dinamo trebali istrčati na Poljudu

Hajduk i Dinamo na Poljudu igraju derbi odluke.

Hajduk - Dinamo na Poljudu (Foto: Paun Paunovic / CROPIX)

Nogometaši Hajduka i Dinama na Poljudu od 19 i 30 igraju derbi 28. kola Supersport HNL-a. Bili kasne četiri boda za Rijekom, a Modri pet uz utakmicu manje…

Splićani će ovom utakmicom odigrati prvi od četiri derbija koja im slijede u dva tjedna. Poslije današnjeg očekuje ih derbi već u srijedu u polufinalu Kupa, a Hajduk, koji je uzdrman poslije poraza od lokse, mora danas slaviti kako bi zadržao korak s Rijekom.

Karoglanu su upitni Filip Uremović i Fahd Moufi pa će desnu stranu obrane vjerojatno pokriti Niko Sigur, što će otvoriti rotacije u sredini. Tako će šesticu vjerojatno igrati Filip Krovinović, a Laszlo Kleinheisler trebao bi igrati osmicu.

Hajduk Hajduk (Foto: Screenshot)

Srgej Jakirović dvoji jedino oko Martina Baturine, koji se ozlijedio uoči reprezentativne pauze i upitan je za današnji susret, a konačnu odluku donijet će neposredno uoči početka.

U obrani bi trebali startati Kevin Theophile Catherine, Stefan Ristovski i Mauro Perković, ali još treba odlučiti na kojoj će poziciji Ristovski zaigrati, ako zaigra na beku, startat će Bernauer u sredini obrane, a odluči li se Jakir staviti Rileta na stopera, trebao bi startati Pierre-Gabriel na desnoj strani.

U veznoj liniji trebali bi igrati Josip Mišić i kapetan Arijan Ademi, koji bi trebao startati sve derbije do kraja sezone, a u uoči susreta past će odluka hoće li igrati Baturina ili Gabrijel Vidović. Bokovi bi trebali biti Kaneko i Hoxha, dok će u vrhu napada istrčati Bruno Petković.

Dinamo Dinamo (Foto: Screenshot)

Hajduk za derbi:

Lučić – Sigur, Šarlija, Elez, Diallo – Krovinović, Kleinheisler, Pukštas – Sahiti, Livaja, Brekalo

Dinamo za derbi:

Nevistić - Pierre-Gabriel, Theophile-Catherine, Ristovski, Perković – Ademi, Mišić – Kaneko, Baturina, Hoxha - Petković

Tablica Prve HNL:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider