Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raskalašeni život

Šeicima prekipjelo, Neymara tjeraju iz PSG-a: Brazilac broji zadnje dane u Parizu!

Neymar ima važeći ugovor s PSG-om do 30. lipnja 2025., ali sigurno ga neće odraditi do kraja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U proljeće prošle godine Neymar je potpisao novi ugovor s PSG-om, u trajanju do 30. lipnja 2025. godine.

Sigurnom se činila oklada da će Brazilac ostati u Parizu do 2025., možda i okončati karijeru u tom gradu, ali u međuvremenu su se okolnosti promijenile i došao je do izlaznih vrata.

Ugledni francuski list L'Equipe piše da je Kataranima, koji su vlasnici PSG-a, prekipjelo zbog Neymarova raskalašenog života i nedovoljne posvećenosti nogometu što je, smatraju mnogi, jedan od glavnih razloga za novi podbačaj u Ligi prvaka.

Ovo ljeto će PSG ići u realizaciju transfera, pokušat će izvući što je više moguće za igrača čiju tržišnu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 90 milijuna eura.

PSG u Neymara uložio više od 500 milijuna eura

Osvajanje najprestižnijeg klupskog natjecanja svijeta postala je opsesija Katarana, a nakon što su ove sezone očekivali da s Lionelom Messijem, Kylianom Mbappeom i Neymarom konačno odu do kraja. Međutim, umjesto toga dogodilo se veliko razočaranje u obliku ispadanja od Real Madrida u osmini finala.

Taj nokaut, zajedno s Neymarovovim životnim stilom koji je u nesrazmjeru s onim što pruža na terenu, prelio je čašu i sada ga PSG tjera.

"Katarani smatraju da Neymar puno više voli Pariz nego PSG, dioničari kluba su zbog toga bijesni", ističe L'Equipe.

Skupa s odštetom (222 milijuna eura) koju su iskrcali Barceloni, Neymarovom plaćom te bonusima za golove i osvajanje trofeja, Parižani su dosad u 30-godišnjeg Brazilca uložili više od pola milijarde eura. Nije sporno da je Neymarovim dolaskom PSG otišao na jednu višu razinu po pitanju praćenosti, ali isto tako je očito da on dosad nije isporučio ono što se od njega tražilo. Neymar nije doveden zbog francuskog prvenstva, u Ligue 1 PSG je i prije njega bio dominantan, već zbog Lige prvaka, a tu je klub s Parka prinčeva iz sezone u sezonu dobivao bolne šamare.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider