Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Premijer Fico u životnoj opasnosti: Slovački mediji objavili da je atentator književnik
Nogomet
"Nemam riječi za svoje igrače"

Krznar zadovoljan nakon teške pobjede, Oreščanin otkrio za koga će navijati u finalu Kupa

Izjave trenera Dinama i Gorice nakon polufinalnog susreta Kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon produžetaka Dinamo se plasirao u finale Kupa Hrvatske s uvjerljivih 4:1 protiv Gorice.

Poveli su gosti već u 3. minuti susreta kada je Špikić zabio za šokantno vodstvo Gorice, ali već početkom drugog poluvremena Dinamo je vratio stvari na početak.

U 46. minuti susreta Mišić je prekrasnim pogotkom izjednačio, a koju minutu nakon toga, Zebec je isključio Keitu i odredio daljni tijek utakmice.

Otišla je utakmice u produžetke, ali dinamovci su s tri prekrasna pogotka riješili pitanje pobjednika i plasmana u finale Kupa. Zabijali su redom Jakić, Majer i Ademi.

"Bila je ovo teška, ali slatka pobjeda..."

Nakon utakmice zadovoljniji je bio trener Dinama Damir Krznar koji je rekao da su ostvarili tešku, ali slatku pobjedu.

"Hvala na čestitkama. Teška, ali slatka pobjeda. Gorica je zabila rani gol, a nakon toga se organizirala u čvrst i dinamičan blok te su prijetili iz opasnih kontri. Uspjeli smo izjednačiti vrlo rano, a to nam je dalo poticaja za dalje", rekao je trener Dinama i dodao kako mu nije drago što su morali igrati produžetke.

"Morali smo rotirati, s obzirom na potrošnju, to je neizbježno. Neke smo poštedjeli, drugi su dijelili minutažu. Nema velikog odmora", kazao je Krznar.

gol expired Raspad Gorice u produžecima: Nisu uspjeli izdržati s igračem manje, Dinamo je u finalu Kupa divider

Za kraj je najavio finale Kupa protiv, kako kaže Krznar, neugodnog protivnika koji može biti jako neugodan. 

"Čeka nas Istra, finale je uvijek finale. Ona je neugodan takmac. Sve što smo igrali protiv njih bilo je grčevito i teško osim jedne pobjede 5:0. Bit će jako motivirani za najveći uspjeh u svojoj povijesti, ali i mi smo motivirani. U zadnje četiri godine uzeli smo samo jedan kup", zaključio je Krznar.

"Nemam riječi za svoje igrače..."

Trener Gorice Siniša Oreščanin nakon utakmice je čestitao Dinamo, ali i svojim igračima na koje je jako ponosan.

"Bila je to jako kompleksna utakmica. Čestitam Dinamu, ali nemam riječi za svoje igrače. Hvala im za prikazano. Rezultat nekad piše čudne priče, utakmica je bila točno onakva kako smo planirali. Znali smo da su počeci utakmica i poluvremena najbitniji", rekao je trener Gorice i dodao da je crveni karton odredio tijek utakmice.

"Nažalost, dobili smo gol i crveni karton što je usmjerilo susret. Dinamo je i u prvom dijelu imao loptu, mi smo to htjeli jer smo znali da će ostati prostora", rekao je Oreščanin.

"Crveni karton je odredio utakmicu"

Unatoč crvenom kartonu, Oreščanin vjeruje da su mogli postići bolji rezultat, ali napominje kako je Dinamo zaslužio ovu pobjedu.

"Dočekali smo Hamadovu šansu s crvenim kartonom, ali znali smo da će biti sve teže što više vremena prođe. Nažalost, tri eurogola je Dinamo zabio. Imao je i tri-četiri opasne šanse. Ostaje žal, ali Dinamo je zaslužio pobjedu", kazao je.

Za kraj je trener Gorice rekao da će u finalu Kupa navijati za Dinamo.

"Još jednom od srca čestitam igračima, pokazali su što je Gorica. Nakon nekog traženja, polukrize, hijerarhije i promjena ponovno smo se stabilizirali. Imamo svoje računice za Europu. Nadamo se da će Dinamo osvojiti kup kako bi i četvrta momčad išla u Europu, mislim da smo to zaslužili", zaključio je Oreščanin.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider