Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
GOMILA REKORDA, NULA TROFEJA?

VIDEO Livaković skrivio kontroverzni penal u posljednjim trenucima, Fener kiksom vjerojatno ostao bez titule prvaka

Sezona iz snova za Fenerbahče u samoj završnici pretvara se u sezonu iz noćne more.

Dominik Livaković (Foto: Profimedia)

Borba za naslov prvaka u Turskoj je možda večeras odlučena, nakon što je Fenerbahče odigrao 2:2 kod Sivasspora. Gledajući da je Galatasaray nešto ranije došao do svoje 14. pobjede u nizu, najveći rival im je pet kola prije kraja odmakao na četiri boda prednosti, mnogi smatraju nedostižnih.

Bio je to susret u kojem je Fener dvaput vodio, ali oba puta su domaći dolazili od izjednačenja.

Dvojbena situacija u posljednjim trenucima

Ipak, kontroverzan je način na koji se to dogodilo u sudačkoj nadoknadi susreta, kad je do konačnog rezultata Sivasspor došao iz kaznenog udarca.

Njega je skrivio Dominik Livaković, no u poprilično sumnjivoj maniri, odnosno može se reći da nikome nije čudno što se iz Fenerbahčea žestoko bune na odluku suca.

Naime, napadač domaćih Manaj primio je loptu u kaznenom prostoru i izašao sam pred hrvatskog vratara. No, loše je šutirao pored gola, ali u nastavku akcije došlo je do neupitnog kontakta Livakovića i njega.

Uslijedila je VAR provjera koja je trajala punih pet minuta, nakon čega je sudac odlučio pokazati na kazneni udarac, iz kojeg je Sivasspor možda donio Galatasarayu obranu titule prvaka.

Kontakta je bilo, no je li uistinu za kazneni udarac?

Kontakta između Livakovića i Manaja je neupitno bilo. No, napadač je već šutirao pored gola i lopta je praktički bila izgubljena. Je li to situacija u kojoj se treba tolerirati činjenicu da je Livaković startao na njega? Vrlo dvojbena situacija za koju će mnogi imati svoje vlastito mišljenje.

Što se dogodilo, pogledajte OVDJE.

Fenerbahče bi tako unatoč rekordnom broju postignutih golova jedne turske momčadi u sezoni te rekordnom startu u sezonu bez poraza mogao na kraju ostati bez ijednog trofeja. A do prije otprilike mjesec dana bili su u igri za njih četiri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider