Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mudri u formi života

Lokomotivin heroj samo za Dnevnik Nove TV: ''Svi su mi golovi dragi, ali biram onaj na Poljudu''

Robert Mudražija pravi je hit posljednjih kola HNL-a, a danas je ugostio našeg Milana Stjelju.

Robert Mudražija - 1 (Foto: GOL.hr)

Lokomotiva ima jednu od najmlađih momčadi u cijeloj Europi, a unatoč tome, jedina je ove sezone pobijedila sva četiri najveća kluba. A onaj kojeg mnogi ističu kao centralnog igrača je Robert Mudražija.

26-godišnji veznjak, svojim golovima, ne samo Rijeci prije dva dana, već i Hajduku te Osijeku, uvelike je odredio cijelu ovu napetu sezonu domaćeg nogometa.


Lokomotiva je do ovog kola pobijedila i Dinamo i Hajduk, pa i Osijek...a onda je Robert Mudražija golom za 1:0 trasirao tračnice prema pobjedi protiv do tada vodeće momčadi lige. Dan i pol poslije, Mudražiju pitamo:

Marin Bradarić Brat bivšeg Vatrenog se nakon sedam i pol vratio na teren: Upisao je tri pobjede divider

Jedino do sada Rijeku niste uspjeli pobijediti, pa je li to bio poseban motiv?

"Pa naravno da je. Mislim da lijepo pobijediti Rijeku. U cijeloj sezoni nismo jedino njih pobijedili. Naravno da je bio gušt nakon ove pobjede."

''Drugi'' gol je proslavio s gestikulacijom za pozivanje VAR-a


Mudražija je i prije tog pogotka zatresao mrežu Rijeke, ali mu je poništen zbog zaleđa.

"Pršte emocije, stvarno izvanredan osjećaj. I moja gestikulacija prema VAR-u, jer sam bio uvjeren da ovaj put nije bilo nikakvo zaleđe, pa ajde, ajde mi ga sad poništi."

Bili ste i u Rijeci, kao igrač na posudbi iz Kopenhagena. Ispalo je tako da niste tamo dobili pravu priliku. Je li vam to također bio poseban motiv?

Robert Mudražija - 2 Robert Mudražija - 2 (Foto: GOL.hr)

"Istina, igrao sam kod trenera Rožmana. Nakon njegovog odlaska dolazi trener Tomić i ispadam u drugi plan, a to je jako teško za svakog igrača jer nogomet nekad zna biti surov. Ispalo je tako je kako je ispalo i naravno, uživaš igrajući velike utakmice. Pogotovo protiv Osijeka i Rijeke i želja za dokazivanjem je normalna."

Bojan Bogdanović Bogdanović saznao loše vijesti: Najboljeg hrvatskog košarkaša čeka duga pauza divider


Na kraju ispada da jedino Dinamu niste zabili od ove velike četvorke. Pa će se, znate kako to u Hrvatskoj ide, ljudi pitati postoji li neki poseban razlog jer karijeru ste započeli u Dinamu?


"Pa nije me išlo. Jednom me trener nije stavio, jednom me vadio. Treći put su bili bolji od nas, ali mislim da su to gluposti."


Od ukupno četiri gola postignuta protiv Rijeke, Osijeka i Hajduka, koji je najdraži?

''Prema Osijeku imam dublje emocije''


"Svi su lijepi, svi su krasni. Jedino protiv Osijeka nisam slavio jer ipak imam malo dublje emocije prema Osijeku, ali eto, da...biram Poljud."


A upravo sljedećeg kola, Mudražiju i Lokomotivu očekuje izravan okršaj za Europu, baš protiv Osijeka.

Izabel i Mateo Kovačić FOTO Mateo Kovačić s obitelji posjetio poznato svetište koje pohode brojni Hrvati divider

"Mislim da su oni nama dužnici zbog ispuštenih bodova u zadnjim minutama, a mi njima za izbacivanje iz Kupa, tako da, preduvjeti za jednu odličnu utakmicu i jako se veselim."

Vesela ekipa u stopu prati Mudražiju s tribina


A posebno veselje na domaće utakmice donose Mudražijini prijatelji i njihovi upečatljivi transparenti.


"Nakon ulaska u brak, stvarno mi se sve posložilo i stvarno mogu biti zahvalan što imam takve prijatelje. Ispada na kraju da je na Kranjči ekipa!"


A s obzirom na njegove kvalitetne igre, mnogi se pitaju koliko će još dugo igrati na popularnoj "Kranjči" u dresu Lokomotive?

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić Gvardiol progovorio o svojim počecima i odnosu s Kovačićem: ''Kao da sam mu mlađi brat'' divider


"Ovo su mi najljepše godine. Osjećam se posebno. Zadovoljno i ispunjeno. U klubu koji je fenomenalno uređen. Evo sad se borimo i za europska mjesta. Idemo to završit do kraja, a onda ćemo sjest za stol i vidjet kako i što dalje."


Opušteno?

"Ma naravno, skroz sam zadovoljan. Nema opće razloga za strkom nekom'', zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider