Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Digla se velika bura

VIDEO Turski suci poludjeli zbog penala Dominika Livakovića: "Skandalozna pogreška"

Hrvatski vratar Dominik Livaković skrivio je kazneni udarac na utakmici Sivasspora i Fenerbahčea.

Dominik Livaković (Foto: Afp)

Fenerbahče je kiksao u napetoj utrci za naslov prvaka. Kod Sivasspora su odigrali samo 2:2, no veliku je buru podigao kazneni udarac u sudačkoj nadoknadi za konačan rezultat, koji je skrivio hrvatski vratar Dominik Livaković.

Rey Manaj primio je loptu u kaznenom prostoru, izišao sam pred Livakovića, loše je šutirao pored gola, ali u nastavku akcije došlo je do kontakta između napadača Sivasspora i hrvatske jedinice. Uslijedila je VAR provjera, koja je trajala čak pet minuta, nakon čega je sudac pokazao na bijelu točku.

To je razbjesnilo Fenerbahče, žustro su prosvjedovali, a čini se da su itekako imali razloga za to. Nakon utakmice spornu su odluku komentirali bivši turski suci zaključivši da je to – skandalozna pogreška!

"VAR sudac donio je skandaloznu pogrešku. Za koju je situaciju VAR pozvao suca? Za Livakovića? Pa on ne dolazi nekontrolirano. Livakoviću je noga na zemlji. Čak i ako je bilo kontakta, to nije bilo u trenutku kad je Manaj išao prema lopti", kazao je Firat Aydinus.

"Da se Livaković okliznuo, pomeo suparnika ili napravio nekontrolirani prekršaj, VAR bi pozvao suca i savjetovao mu da pogleda situaciju, čak i ako je lopta otišla u aut. VAR intervencija bila je prekrasna, čekalo se tri minute. Nije u redu čekati ovoliko dugo, postoji poluautomatski sustav ofsajda.

VAR sudac pozvao je suca zbog Livakovićeva poteza. Da je bilo nekontroliranog kontakta, Hrvat je trebao dobiti i žuti karton. VAR intervencija jako je pogrešna", kazao je Bahattin Duran, prenosi turski Miliyet.

Zbog čega je sudac svirao penal za Sivasspor, možete vidjeti OVDJE.

Nediljko Labrović Rijeci čak desetorica u opasnosti da propuste susret s Dinamom, praktički se može složiti pristojna momčad divider

Nikica Radonić Užas u Beogradu: Huligani napali hrvatskog boksača koji nastupa na Europskom prvenstvu! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider