Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ante ne posustaje

Gips vjeruje u još bolje rezultate hrvatskih skijaša: "Ni Hirscher nije preko noći bljesnuo"

Ante Kostelić zadovoljan je uspjehom hrvatskih skijaša na posljednjem izdanju Snježne kraljice.

Ante Kostelić

Dugo smo čekali da Sljeme ponovno podrhtava kao ove nedjelje kada su trojica hrvatskih skijaša izborila drugu vožnju na Snježnoj kraljici. Kako sjajne rezultate na Sljemenu, ali i budućnost hrvatskog skijanja, vidi najbolji skijaški trener na ovim prostorima Ante Kostelić provjerio je reporter Dnevnika Nove TV - Vlado Boban.

* Sjajan uspjeh za hrvatsko skijanje. Trojica u prvih 30, šest vozača na Sljemenu, je li vas iznenadilo, jeste zadovoljni?

"Jesam kako ne. Već se dugo radilo na tome. Mogu reći da ja nisam učesnik toga, jer ja sam tek samo godinu dana tu. Oni treneri koji su prije tu radili, to je bio prije svega Vidović otac, oni su mnogo napravili da se stvori mogućnost da mi imamo ovako veliku kvotu."

* Što možemo očekivati od momaka sada u idućim utrkama? Elias je najavio još bolje rezultate.

"Naravno i ja isto mislim da se mogu očekivati. Ni Hirscher nije naglo bljesnuo. Kad jednom dođeš među 30, onda ideš malo brže ili malo sporije, ali ideš prema vrhu."

* Što je potrebno da sada te rezultate ostvaraju u kontinuitetu?

"To nije kao u drugim sportovima, gdje broj ne igra ulogu. Ti možeš igrati s nekim tko ima broj 125 na svijetu i toga dana ima slab dan i ti ga pobijediš. Ovdje je to nemoguće, jer ti ga ne možeš pobijediti zbog tog lošeg broja. Uvijek spominjem onaj primjer Ivaniševića koji je imao broj 125 i s pozivnicom pobijedio u Wimbledonu. Ti ako imaš broj 123 u slalomu, ti možeš startati jedino s brojem 123 i onda su ti šanse strahovito male, nikakve."

Cijeli razgovor s legendarnim trenerom Ivice i Janice Kostelić pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider