Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ragbijaši u akciji

Derbi pripao Nadi, Zagreb došao do prve prvenstvene pobjede

Dvoboj prvaka i doprvaka u Splitu je prošao očekivano napeto...

Derbi Nada - Mladost

Najveći derbi hrvatskog ragbija na Starom placu pripao je Nadi, dok je u drugom susretu kola mlada momčad Zagreba iznenadila favorizirani Sinj i u gostima došla do svojeg prvog prvenstvenog slavlja nakon čak dvije sezone bez pobjede.

Dvoboj prvaka i doprvaka u Splitu je prošao očekivano napeto; Nada je dva puta imala veliko vodstvo, a Mladostaši su se oba puta vraćali u utakmicu – unatoč velikoj prednosti od čak 17:0 u prvom dijelu, gosti polaganjima Biškića i Oxenhama te uspješnim pretvaranjima kapetana reprezentacije Nika Jurišića umanjuju svoj zaostatak te se na poluvrijeme odlazi sa 17:14.

Ista priča ponavlja se i u nastavku susreta; vodstvo Nade povećavaju iskusni Ivančić i Burazin, a Zagrepčani, unatoč ponovnom smanjenju zaostatka, ipak ne uspijevaju okrenuti utakmicu u svoju korist te susret završava s konačnih 32:26.

Uz derbi Nade i Mladosti, u ovom je kolu jednaku pažnju privukla i utakmica Sinja i Zagreba. Iako je Sinj slovio za favorita, oni upućeniji s nestrpljenjem su čekali vidjeti novu momčad Zagreba, formiranu oko mladih igrača i nadopunjenu hrvatskim reprezentativcem Newtonom te pojačanjima iz Argentine i Fidžija.

Upravo su Zagrebova pojačanja zaslužna za odličan ulazak u susret; polaganjima Newtona i Fidžianca Madanawe, gosti već na početku imaju visokih 14:0. Sinj do odlaska na odmor smanjuje na 14:7 te čvrsto ulazi u nastavak utakmice; domaćini prvo izjednačavaju rezultat, a ubrzo i zgoditkom iz kazne mladog Prološčića prelaze u vodstvo od 17:14.

Sve nakon toga, Zagreb drži konce u svojim rukama, vraća rezultat u svoju korist te s konačnih 17:27 protiv odličnog Sinja dolazi do velikog uspjeha i svoje prve pobjede nakon dugo vremena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider