Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uoči priprema za Euro 2020

Červar otkrio probleme i objasnio zašto nema Štrleka: ''Ne trebam se ja njemu dodvoravati''

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar predstavio je plan priprema prije odlaska na Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija od 17. do 23. prosinca trenirat će u Zagrebu, a nakon toga će se zaputiti u Poreč na završni dio priprema. Rukometni Euro će se održati od 9. do 26. siječnja u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Hrvatska prvi krug igra u Grazu, a protivnici će joj biti Crna Gora, Bjelorusija i Srbija.

''Reprezentacija koje nas očekuju u grupi ne moramo se plašiti, ali ne smijemo pristupiti na način da će biti lako. To su kvalitetne reprezentacije i moramo biti oprezni. Svaku utakmicu u skupini moramo uzeti posebno. Morat ćemo biti homogeni i pokazati požrtvovnost'', izjavio je Lino Červar te nadodao:

''Molio bih vas da nam pomognete da imamo pozitivnu atmosferu jer imamo igrače koji imaju povrede, prvenstveno Musa i Karačić.''

Izbornik je potom upitan o izostavljanju Manuela Štrleka, jednog od najboljih igrača posljednjih godina.

gol expired Težak udarac za Hrvatsku: Puklo između Červara i jednog od najboljih rukometaša divider

''Ja sam njega uveo u reprezentaciju 2008. uoči SP-a, ali mogu vrlo jasno reći da sam s njim imao nekoliko razgovora i jako mi je žao što neće biti s nama. Iznimno cijenim njegove kvalitete, ali ne trebam se ja njemu dodvoravati. Odličan je realizator, kontraš i to nam može biti deficit. Jako mi je krivo, ali ovo je bila njegova odluka'', objasnio je Červar.

Kauboji su već neko vrijeme bez medalje na velikom natjecanju. Što se može očekivati na Euru?

''Moram reći nekoliko stvari. Kao prvo, mi deset godina nismo igrali finale jednog velikog natjecanja. Nakon toga smo još uvijek imali zvijezde u ekipi, ali više nikad nismo igrali finale. No meni ne treba motivacija, motiv mora biti ogroman. Nikad nisam pucao na nisko, u karijeri sam osvojio devet medalja, ali još uvijek sam gladan'', kazao je hrvatski izbornik.

''Trudio sam se, nisam savršen trener, puno grešaka sam radio, ali uvijek sam dao sve od sebe. To mi ne može nitko osporiti'', dodao je.

Neymar i sestra Rafaella (Instagram) Jedna od najluđih nogometnih tradicija na ispitu: Hoće li Neymar izabrati nju ili Ligu prvaka? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider