Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
PREKOSUTRA KREĆU VATERPOLISTI

Svjetsko prvenstvo u plivanju otvoreno njemačkim zlatom

Ženskom utrkom na 10 kilometara otvoreno je Svjetsko prvenstvov u vodenim sportovima, koje se održava u japanskoj Fukuoki.

Leonie Beck (Foto: Afp)

Njemačka plivačica Leonie Beck nova je svjetska prvakinja daljinskom plivanju na dionici od 10 km, postavši prva osvajačica zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima, kojem je domaćin japanska Fukuoka.

Za 26-godišnju Njemicu ovo je prvo pojedinačno zlato sa svjetskih prvenstava. U istoj je disciplini prošle godine u Budimpešti osvojila srebrno odličje. U Fukuoki nitko nije uspio nadmašiti njen pobjednički rezultat od dva sata, dvije minute i 34 sekunde.

Srebro je osvojila 24-godišnja Australka Chelsea Gubecka (2:02:38.10), a u neizvjesnoj borbi za brončanu medalju 17-godišnja Amerikanka Katie Grimes (2:02:42.30) je za svega jednu desetinku sekunde bila brža od 29-godišnje NIzozemke Sharon van Rouwendaal (2:02:42.40) koja je branila naslov prvakinje s prošlog SP-a.

U nedjelju će se za medalje na 10 km boriti plivači.

Vaterpolisti kreću prekosutra

U ponedjeljak će se plivačice natjecati na dionici od 5 km, a dan poslije će to isto činiti plivači. Natjecanja u daljinskom plivanju završit će u četvrtak, kad će se dijeliti odličja u miješanoj štafeti 4 x 1500 m.

Ono što našu publiku vjerojatno najviše zanima je vaterpolski turnir. Hrvatska reprezentacija nalazi se u skupini s Mađarskom, Japanom i Argentinom, koja je Barakudama prvi protivnik. Ta utakmica na rasporedu je u ponedjeljak od 9 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider