Tenis
SPORTOVI
Tenis
odmor mu je dobro došao

Ćorić uoči povratka u Umag nakon četiri godine: "Tu se uvijek posebno osjećam"

Dva i pol tjedna prisilno je bio izvan terena, no Borna Ćorić ponovno je uzeo reket u ruke. Problemi s trbušnim zidom su sanirani i 14. reket svijeta u Zadru se priprema za nastavak sezone.

Borna Ćorić za Novu TV (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić morao je propustiti Wimbledon zbog ozljede, ali sada je opet na terenu. Borna se turnirima vraća idućeg tjedna, i to baš u našem Umagu! S njim je uoči nastavka sezone razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić.

"Uvijek kažem u svakom zlu neko dobro, jer zadnje dvije godine nisam imao skoro pa ništa odmora. Možda sveukupno 10 dana. Tako da ovih dva i pol tjedna mi je stvarno došlo super. Baš sam se lijepo odmorio, prije dva dana sam počeo trenirati, sve je OK, tako da sam spreman", rekao je Borna Ćorić.

Povratak u Umag nakon četiri godine

Prvi test imat će sljedeći tjedan u Umagu, gdje je 2014. ostvario prvi veći rezultat na ATP Touru, a godinu kasnije posljednji put zaigrao na terenima Stella Marisa.

"Uvijek sam govorio da mi je to jedan od najdražih turnira, ako ne i najdraži. Igram pred domaćom publikom i uvijek se nekako posebno osjećam. Jako mi je drago da se vraćam."

Dosadašnji dio 2019. Ćoriću je donio nekoliko dobrih turnira poput Mastersa u Miamiju, Monte Carlu ili Rimu, ali nije se još dogodio veliki rezultat, poput Šangaja ili Hallea lani. Borna zato kaže da sezona zasad nije "ni loša ni sjajna", ali da je pred njim još dovoljno turnira da ostvari ciljeve za ovu godinu.

Borna Ćorić (Foto: AFP) Loše vijesti uoči Wimbledona: Ćorić predao meč i naslov zbog ozljede leđa divider

Cilj je i dalje Top 10 na kraju godine

"Fali mi taj jedan jako veliki rezultat gdje ću dobiti više poena, gdje ću dobiti još više samopouzdanja i možda ući u sljedeće turnire još malo bolje. Točno to, fali mi taj jedan rezultat. Mogao sam napraviti to i u Rimu, i u Miamiju sam imao šansu po meni, jednostavno ove godine nisam te dvije, tri šanse iskoristio. Što je tu je, nadam se da ću u sljedećih 10 turnira uspjeti."

Top 10 postavio je kao cilj na početku sezone, iako bi i s ostankom u top 15 bio zadovoljan. Od Marina Čilića nedavno je preuzeo status najboljeg hrvatskog tenisača, ali priznaje da bi bio sretniji da se to dogodilo u periodu odličnih igara obojice. Za Marina ne sumnja da će vratiti na pravi put, a optimističan je i po pitanju svoje budućnosti.

"Siguran sam da će se vratiti, pa čak i do kraja sezone, ako ne najkasnije sljedeće sezone, i u taj sam vrh. Tako da, za njega se ne brinem iskreno, a ni za sebe. Mislim da dobro napredujem, dobro radim, napredovao sam puno u zadnjih godinu i pol dana, s 50. mjesta sam došao na 12., 13., tako da vjerujem da imam neki dobar momentum i da idem prema gore."

gol expired Došlo je i vrijeme za to: Marin Čilić nakon pet godina više nije najbolji hrvatski tenisač divider

Ne prati Wimbledon

Wimbledon, priznaje, uopće ne prati, ali je itekako upoznat sa suradnjom Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića. I o njoj misli sve najbolje.

"Goran je jedan strašan čovjek, strašan trener i sigurno mu može donijeti puno. Makar, Novaku kao što je on sam rekao to su male sitnice koje njemu trebaju, oko servisa, oko forhenda, igru na mreži, možda samo stav neki promijeniti. To je jedan, dva, tri posto, ali opet može biti jer je to sami vrh jako puno."

Taj sami vrh "velika trojka" zasad ne namjerava napustiti. Kad će doći vrijeme za Borninu generaciju?

"Ne znam stvarno. Kad oni prestanu onda sigurno, do tad nisam siguran."

Borna je dovoljno mlad da stigne. I na vrh.

Luis Figo za IN magazin i GOL.hr Luis Figo otkrio: "Promijenio bih mnoge pogrešne odluke. Ronaldo nije ambiciozan" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider