Tenis
SPORTOVI
Tenis
NE MOŽEŠ PROTIV NOVCA

Saudijci za iduće tri godine bezecirali još jedno veliko sportsko natjecanje

Arapski svijet uspio je doći do organizacije još jednog velikog sportskog natjecanja.

Slika s prošlog WTA finala (Foto: Afp)

WTA završnica održavat će se u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu od 2024. do 2026. godine, priopćila je u četvrtak krovna federacija ženskog tenisa.

"Imati ženski turnir ove veličine i profila odlučujući je trenutak za tenis u Saudijskoj Arabiji. WTA finale ima moć inspirirati daleko izvan sporta, posebno naše mlade djevojke i žene", izjavio je saudijski ministar sporta princ Abdulaziz bin Turki Al-Faisal Al-Saud.

Priče o tome da bi se događaj mogao premjestiti u Saudijsku Arabiju intenzivirale su se nakon što je ATP Tour prošlog kolovoza objavio da će se finale sljedeće generacije održavati u Džedahu od 2023. do 2027. godine.

"WTA je odabrala Rijad nakon opsežnog procesa evaluacije tijekom nekoliko mjeseci, koji je uključivao procjenu višestrukih ponuda iz različitih regija i angažman s igračima", stoji u priopćenju.

Saudijska Arabija je u posljednjih nekoliko godina mnogo uložila u sportove poput nogometa, Formule 1 i golfa, dok kritičari optužuju kraljevstvo da koristi svoj Javni investicijski fond za "sportsko pranje" kršenja ljudskih prava u zemlji.

Zemlja poriče optužbe za kršenje ljudskih prava i kaže da štiti svoju nacionalnu sigurnost svojim zakonima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider