Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Varteks riješio pitanje dugova

Nekoliko dana prije početka nove prvoligaške sezone, NK Varteks konačno je riješio goruće pitanje financija, prije svega isplatu dugova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Riješili smo pitanje duga prema bivšem igraču Goranu Graniću koji je iznosio oko 950 tisuća kuna. Riješeno je i sporno pitanje plaćanja PDV-a na taj iznos. Dobili smo usmeni odgovor iz Ministarstva financija da igrač kao pojedinac nije u sustavu PDV-a, tako da ne moramo platiti još tih dodatnih par stotina tisuća kuna", objasnio je dopredsjednik kluba i varaždinski dogradonačelnik Zlatko Horvat.

Nakon što je riješeno pitanje duga prema Graniću, nazire se i privremeno rješenje oko povrata duga prema Poreznoj upravi, odnosno Minstarstvu financija, a koji iznosi oko 4 milijuna kuna.

"Sljedeći tjedan slijedi sastanak s ministrom Ivanom Šukerom gdje ćemo tražiti odgodu isplate tog duga, budući da su sličan tretman imali i drugi hrvatski nogometni klubovi", rekao je Horvat.

Novu prvenstvenu sezonu Varteks započinje nedjeljnom utakmicom protiv NK Zagreba. Utakmica se igra na stadionu u Varaždinu u 20 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider