Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žestoki napad

Legenda Barce i prgavi Englez ujedinjeni: Kritike i uvrede za Neymara!

Legendarni nogometaš i trener Barcelone Johan Cruyff izrazio je uvjerenje da je plaća koju ima brazilski napadač Neymar kamen spoticanja u klubu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neymar (22) je prošlo ljeto došao na Camp Nou iz Santosa i odmah postao jedan od najbolje plaćenih igrača u momčadi. Za Cruyffa je to nelogično, njegovo je mišljenje da bi se igrač trebao dokazati u novom klubu prije nego što uđe u najviši platežni razred.

"Barcelonin problem je Neymar. On je sjajan igrač, u to nema sumnje, ali ne možeš dovesti 21-godišnjaka i dati mu veću plaću od one koju imaju igrači koji su osvojili sve. Nitko nije Bog s 21 godinom", istaknuo je Johan Cruyff za El Mundo Deportivo.

"Osim toga, Barcelona u Lionelu Messiju već ima najboljeg nogometaša svijeta i 21-godišnji klinac ne može biti ključna figura. To je nemoguće u nogometu. Kad bude imao 26, u redu, ali s 21 godinom ne može", dodao je veliki Nizozemac, kojem se u kritikama Barcinog Brazilca pridružio i kontroverzni Englez Joey Barton.

'Služi za izložbu, od njega nema nikakve koristi'

Suigrač našeg Nike Kranjčara u Queens Park Rangersima već je nekoliko puta javno istaknuo kako nije veliki ljubitelj napadača Barcelone Neymara, a novi napad uslijedio je nakon El Clasica u kojem su Katalonci pobijedili Real 4:3: "Neymar je običan konjić. Poni kojem se djeca dive kako je lijep, ali on služi samo tome. Kakav posao može da uradi konjić? Tako i Neymar. Služi za izložbu. Od njega nema nikave koristi", oštar je bio Barton:

"Čim je Neymar izašao, Barca je odmah preokrenula i pobijedila. Neymar izađe, Barca pobijedi. Kao da je to neka nuklearna fizika", zaključio je Englez, koji je u velikom španjolskom derbiju navijao za Katalonce.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider