Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A Suareza na 'giljotinu'

Defoe ugrizao Mascherana, Taylor uništio karijeru Dudua, Terry rasistički vrijeđao...

Napadač Liverpoola Luis Suarez odlučio je da se neće žaliti na kaznu koju mu je odredila Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA), tako da je njegova suspenzija na deset utakmica postala i službena…

Urugvajski je nogometaš, podsjetimo, kažnjen jer je u nedjeljnoj utakmici protiv Chelseaja ugrizao za ruku Branislava Ivanovića. Iako se ubrzo nakon incidenta ispričao, drastičnu kaznu nije izbjegao.

>> Teška kazna za Suareza: Propušta ostatak sezone i borbu za najboljeg strijelca!

>> Luis Suarez priznao: Potrebna mi je pomoć...

Pritom mu je vjerojatno kao otegotna okolnost uzet u obzir čitav niz prijašnjih primitivnih ispada iako se nisu svi dogodili u Engleskoj. Iz Liverpoola su izrazili ogorčenje kaznom, ali na koncu se Suarez nije žalio što je u petak potvrdio i FA.

''Liverpoolov napadač Luis Suarez nije se žalio na suspenziju koju mu je ovaj tjedan izrekla Nezavisna disciplinska komisija. Tročlani je odbor prihvatio preporuku FA-a da suspenzija na tri utakmice nije dovoljna, tako da je igrač dobio dodatnih sedam utakmica zabrane nastupa. Suspenzija počinje teći odmah, a odnosi se na sljedećih deset Liverpoolovih utakmica u domaćim natjecanjima'', stoji u priopćenju FA-a.

Prvu utakmicu kazne 26-godišnji će napadač odraditi već u subotu kada ''redsi'' gostuju kod Newcastlea u 35. kolu Premierlige.

Inače, mnogi navijači Liverpoola strahuju kako će kazne FA-e otjerati njihovog najboljeg igrača iz Premier lige. Podsjećaju kako je Luis Suarez kažnjen s čak sedam utakmica zbog rasizma tj. oslovljavanja Patricea Evre nazivom 'negro', dok je John Terry zbog istog prijestupa dobio tek tri utakmice suspenzije.

Također, kada je Jermaine Defore 2006. godine krvnički ugrizao Javiera Mascherana nije dobio niti jednu jedinu utakmicu suspenzije, a Luis Suarez sedam godina kasnije nevjerojatnih – deset.

Znate li koliko je Martin Taylor dobio kazne za uništavanje karijere Eduardu da Silvi - tri!

''Iskreno žalim zbog incidenta s Ivanovićem. Nadam se da će mi svi ljudi koje sam uvrijedio u nedjelju na Anfieldu oprostiti, a ovim putem još jednom ponavljam osobnu ispriku Branislavu. Znam da će mi sve stvari koje mi se događaju u Engleskoj pomoći da popravim svoje ponašanje na terenu. Trenutno se samo želim koncentrirati na to da postanem bolji nogometaš'', napisao je Suarez i dodao:

''Želio bih svima objasniti da sam odlučio prihvatiti suspenziju jer, unatoč tome što je deset utakmica veća kazna od one u prijašnjim slučajevima u kojima su igrači bili ozbiljno ozlijeđeni, znam da su moji postupci neprihvatljivi. Zato ne želim upućivanjem žalbe ostaviti pogrešan dojam. Doista želim učiti iz svega što mi se dogodilo u posljednje dvije i pol godine. Mnogo je toga bilo rečeno i napisano o meni, a ja sam samo pokušavao dati najbolje od sebe na terenu.''

U Liverpoolu nitko ne opravdava Suarezov divljački potez, mnogi mu se ne mogu načuditi, no možda se i opravdano pitaju nije li Engleski nogometni savez ipak malo pretjerao s ovom kaznom. Čak se i Rio Ferdinand zapitao kako je moguće da netko za rasizam, poput Terryja i samog Suareza, dobije manju kaznu nego za ugriz, koliko on luđački izgledao.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider