Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema više opraštanja

UEFA uvodi teške kazne za rasizam: Drastično ili opravdano?

Europska nogometna federacija (UEFA) planira uvesti teške kazne za rasizam, otkrio je u srijedu njezin glavni tajnik Gianni Infantino…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najavio je kako će igrači i ostale službene osobe koje budu proglašeni krivima za vrijeđanje na rasnoj osnovi biti suspendirani najmanje na deset utakmica. Klubovi čiji navijači posegnu za rasizmom će najprije morati igrati pred djelomično ispražnjenim tribinama, a za ponovljeni prekršaj će njihov stadion biti potpuno zatvoren.

Nove kazne o kojima raspravlja UEFA-in Izvršni odbor, a Infantino ih je prvi put otkrio u srijedu na konvenciji tvrtke Soccerex u Manchesteru, primjenjivat će se za prekršaje u svim europskim utakmicama. Klubovi će, osim zatvaranja stadiona, za drugi prekršaj biti kažnjeni i s minimalno 50.000 eura. Također, suci će biti poticani da prekidaju utakmice u kojima navijači rasistički vrijeđaju igrače.

Infantino nije rekao otkad bi se nove kazne trebale primjenjivati, ali očekuje se da će biti na snazi već od početka sljedeće sezone.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider