Tenis
SPORTOVI
Tenis
Loše krenula

Donna Vekić preokretom do četvrtfinala turnira u Birminghamu

Donna Vekić, 16-godišnja hrvatska tenisačica, plasirala se u četvrtfinale travnatog WTA turnira u Birminghamu nakon što je u tri seta (4-6, 6-2, 6-2) pobijedila Amerikanku Mariju Sanchez...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vekić nije dobro otvorila meč protiv tenisačice koja se u glavni turnir probila kroz kvalifikacije (119. na svijetu). Dobila je Sanchez prvi set sa 6-4, ali je nominalno najbolja hrvatska tenisačica odmah na startu druge dionice počela okretati meč na svoju stranu.

Postala je daleko konkretnija na suparnički servis, pa je tako u drugom setu došla do četiri break-lopte i napravila je dva breaka, dok je tek jednu šansu suparnice spasila.

U trećem setu su u prva tri gema napravljena tri breaka, s tim da je Vekić napravila dva, a Sanchez jedan. Potom je još jednom 89. igračica na svijetu slomila Sanchez na njenom početnom udarcu i povela 5-2. Tada je spasila dvije break-lopte i okončala meč servisom za konačnih 4-6, 6-2, 6-2.

Ukupno je Vekić u meču odservirala šest aseva, stiskala je suparnicu na drugi servis (Vekić je osvojila 12 od 19 takvih poena), a odlično je koristila break-prilike (pet od osam).

U četvrtfinalu će Vekić igrati protiv pobjednice meča Sorana Cirstea - Bojana Jovanovski, a među osam najboljih joj se možda priključi i Mirjana Lučić-Baroni koja očekuje svoj ogled 3. kola protiv Njemice Sabine Lisicki u nastavku dana. (TS) 

WTA Birmingham, 3. kolo:

Vekić - Sanchez 4-6, 6-2, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider