Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čudan meč

Schiavone uzvratila Tomljanović za poraz na Roland Garrosu

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović oprostila se od nastupa na WTA turniru u Eastbourneu, nakon što ju je u 3. kolu kvalifikacija svladala Talijanka Francesca Schiavone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dva sata i 10 minuta igre Tomljanović je poražena sa 7:6 (2), 0:6, 6:7(2). Bio je to drugi susret u kratkom razdoblju između ove dvije tenisačice, te prva pobjeda Talijanke. Podsjetimo, nedavno su igrale u prvom kolu Roland Garrosa i tada je Tomljanović slavila s glatkih 6:3, 6:3.

Dobro je naša igračica odigrala i prvu dionicu ovog susreta, no u nastavku se više-manje raspala. Nakon što nijedna tenisačica nije uspjela ni izboriti break-loptu u prvoj dionici, Tomljanović je lakoćom, uz dva ispuštena poena, osvojila pripetavanje. Drugi set bio je relativno brzo gotov, a Schiavone ga je dobila s čistih 6:0!

Tomljanović je bolje zaigrala u trećem setu, povela s breakom 3:1, ali se Talijanka vratila i poravnala na 4:4. Kod 5:5 je naša tenisačica napravila još jedan break, servirala za meč, no nije uspjela, kao u već nekoliko navrata ove sezone, zadržati mirnoću. Schiavone je napravila break, odvela set u tie-break, a onda je njeno iskustvo došlo na vidjelo. Tomljanović je prva napravila mini-break, no potom je izgubila šest poena zaredom. Schiavone je iskoristila drugu meč-loptu za plasman u glavni ždrijeb turnira.

 

WTA Eastbourne, kvalifikacije, 3. kolo:

Schiavone – Tomljanović 6:7(2), 6:0, 7:6(2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider