FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NAKON SAMO TRI BORBE

VIDEO Tko je Steve Erceg, Hrvat koji će ovog vikenda pokušati postati UFC prvak?

Dosad su dva borca hrvatskih korijena osvajala titulu UFC prvaka, u nedjelju ujutro možda dobijemo trećeg.

U nedjelju od 4 sata ujutro, uz izravan prijenos na gol.hr-u, pratit ćemo UFC 301 priredbu predvođenu borbom za titulu muha kategorije između Alexandrea Pantoje i Stevea Ercega.

Nama će ta borba biti vrlo zanimljiva jer će nakon samo tri borbe u UFC-u priliku za postati prvakom dobiti borac hrvatskih korijena. Nakon Pata Mileticha i Stipe Miočića, priliku doći na svjetski tron ima Steve Erceg.

Treća generacija Hrvata

Erceg dolazi iz Australije te će treća generacija Hrvata "down under", budući da su njegovi djed i baka tamo emigrirali te se u Australiji i upoznali. O tome je nešto otkrio u razgovoru za Dnevnik Nove TV

Također, Igor Pokrajac je već otkrio nešto o tome što Erceg može napraviti u borbi za titulu protiv Pantoje, ali u Lucky Punchu smo saznali i kako Ercega opisuju Zelg Galešić te još jednom Pokrajac.

UFC se nada 'upsetu' nekog niže rangiranog borca

"Momak hrvatski korijena, možemo reći početnik u UFC-u, ali očito je impresionirao čelnike jer već nakon samo tri borbe napada titulu muha kategorije. E sad, je li toliko impresionirao ili je ta kategorija ostale bez većih imena, to je sad pitanje. Tri pobjede, tri dobre pobjede, posebno ćemo pamtiti nokaut, zadnji direkt u tijelo pa lijevi kroše, stvarno impresivno. Dobra stojka, solidan parter. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati", rekao je Zelg.

Nadovezao se Pokrajac.

"Pratio sam ga i sve što je Zelg rekao stoji. Ali, sad ću se ponoviti. Da ne bi netko mislio da imam problem zbog primljenih udaraca pa da se ponavljam. Erceg je deseti na listi, UFC-ovo novo vodstvo stalno traži taj neki 'upset', gdje bi digli borca od dolje i uparili ga s nekim u vrhu", rekao je bivši UFC borac.

Erceg u dosadašnjoj karijeri ima 12 pobjeda i jedan poraz, no još sa samog početka karijere. 28 mu je godina i visok je 173 centimetra, no bez većih problema skida na 57.5 kilograma, koliko iznosi granica muha kategorije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider