Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Matković dvostruki strijelac

Rapsodija Osijeka na Opus Areni: Brojčano nadmoćni Bijelo-plavi potpuno nadigrali neprepoznatljivu Lokomotivu

Nogometaši Osijeka pobijedili su Lokomotivu 3:1 u 33. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Slavlje igrača Osijeka Osijek - Lokomotiva Antun Matković Opus Arena

Nogometaši Osijeka napravili su veliki korak ka osvajanju četvrtog mjesta u HNL-u, posljednjeg koje vodi u Europu sljedeće sezone, svladavši na svom terenu izravnog suparnika Lokomotivu s 3:1 (0:0) u dvoboju 33. kola.

Junak pobjede domaćih s dva gola je 18-godišnji Anton Matković (65, 79), a jednom je mrežu domaćih pogodio i prvi strijelac lige Ramon Mierez (76), dok je poraz gostiju ublažio Marin Šotiček (90).

Utakmica Osijeka i Lokomotive protekla je u potpunoj dominaciji domaćih. Mreža gostiju tresla se već u 3. minuti kada je Mierez bio precizan glavom, ali taj je gol poništen zbog zaleđa u začetku akcije.

 

Do kraja prvog dijela i u prvih 15 minuta nastavka goste je u rezultatskom egalu držao vratar Čavlina s nekoliko bravuroznih obrana od kojih se ističe ona iz 55. minute kada je zaustavio udarac Miereza iz velike blizine.

Bartolec pocrvenio i stvari su krenule nizbrdo

No, u 57. minuti je obranaška taktika Lokomotive doživjela težak udarac, Matić je neoprezno vraćao loptu s aut linije u sredinu terena prema Bartolecu, a to je dodavanje presjekao Matković. Bartolecu nije preostalo ništa nego rušiti mladog domaćeg napadača na 25 metara od gola u situaciji kada je ovaj mogao izbiti sam pred Čavlinu.

S igračem više Osijek je napokon probio "bunker" Lokomotive. U 65. minuti Bukvić je ubacio s lijeve strane, Mersinaj i Matić imali su priliku nekoliko puta raščistiti situaciju pred svojim vratima, ali su se međusobno pogađali sve dok lopta nije stigla do Matkovića koji je s pet metara "probio" Čavlinu.

Nakon brojnih neiskorištenih prilika, Mierez je u 76. minuti napokon svladao Čavlinu i to udarcem glavom s pet metara nakon kornera Cokaja s desne strane. Samo tri minute kasnije Cokaj je izveo korner s lijeve strane, najviši u skoku je bio Duarte koji je prebacio loptu s druge na prvu vratnicu gdje je najspretniji opet bio Matković.

Opuštanje u domaćoj obrani u 90. minuti iskoristio je Šotiček, njemu je netko od domaćih igrača dao loptu izravno u noge u kaznenom prostoru, a mladi napadač Lokomotive taj je poklon iskoristio za ublažavanje poraza.

Četvrti Osijek sada ima 51 bod, četiri više od pete Lokomotive, a usto su Osječani bolji i u međusobnim ogledima pa je njihova prednost uoči zadnja tri kola osjetna.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider