Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čestitke!

Službeno je! Luka Modrić osvojio naslov prvaka Španjolske s Real Madridom!

U uzbudljivoj utakmici Girona je preokretom i podrugi puta ove sezone svladala Barcu, opet s 4-2.

Luka Modrić (Foto: Profimedia)

 Nogometaši Real Madrida postali su prvaci Španjolske nakon što je u derbiju 34. kola Girona na svom travnjaku svladala Barcelonu s 4-2.

Četiri kola prije kraja Real ima nenadoknadivih 13 bodova prednosti u odnosu na Gironu, koja je pobjedom preuzela drugo mjesto od Barcelone, koja ima bod manje od katalonskog suparnika.

Realu je 36. naslov prvaka, a do njega je došao sa samo jednim prvenstvenim porazom dosad. Ranije je u Madridu svladao Cadiz s 3-0.

U uzbudljivoj utakmici Girona je preokretom i podrugi puta ove sezone svladala Barcu, opet s 4-2.

Barcelona je na stadionu Montilivi u Gironi vodila 1-0 i 2-1. Uvodni pogodak zabila je već u trećoj minuti preko Andreasa Christensena, ali je Girona samo minutu kasnije izjednačila preko Dovbika, da bi na kraju prvog poluvremena udarcem Roberta Lewandowskog s jedanaest metara opet povela s 2-1.

U drugom poluvremenu Girona je deklasirala četu Xavija Hernandeza. Dvaput je zabio Portu (65, 75), a jednom Miguelu Gutierrez (67).

Girona, koja tek četvrtu sezonu u svojoj povijesti igra među španjolskom elitom, pobjedom je i teoretski zajamčila nastup u europskoj Ligi prvaka sljedeće sezone. U odnosu na petoplasirani Bilbao ima 13 bodova prednosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider