Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

VIDEO Najzvučnije pojačanje Rijeke: ''Sopić nam daje dodatan impuls, u Rijeci sam se preporodio!''

Naša ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je Mirka Marića u Rijeci s kojom sanja titulu SuperSport HNL-a.

A večeras za Dnevnik govori Mirko Marić, napadač Rijeke, koji je s tri gola i dvije asistencije već potvrdio status velikog pojačanja iz talijanske Serie A.

Marić je za naše kamere otkrio zašto Rijeku smatra najposebnijom momčadi u kojoj je igrao, tko ga je posebno oduševio i koliko je velik pritisak na Rujevici pet kola prije kraja najuzbudljivije HNL utrke u novijoj povijesti.

''Preporodio sam se u Rijeci''

Koliko Mirko Marić uživa u Rijeci, može se vidjeti i na treningu...

''Ma ja se ovdje stvarno preporodio, što se mene osobno tiče i moje obitelji, uživamo u svakom danu, jako nam je lijepo. Ekipa, svi se druže i van terena, stvarno sve pohvale'', odmah je rekao o novom poslodavcu.

Coco Gauff Treća tenisačica svijeta: "Hrvati su me gađali korama naranče i nazivali majmunicom. Imala sam 12 godina" divider

A ključni faktor svakako su igre i rezultati HNK Rijeke. Kao napadač Osijeka bio je Marić jednom najbolji, a jednom drugi strijelac prvenstva, igrao je u Serie B, ali i Serie A... Poslije samo tri mjeseca na Rujevici dat će snažnu konstataciju:

''Mislim da je prije svega ovo jedna jako karakterna ekipa, možda i najkarakternija od svih u kojima sam dosad imao. Svi ovi momci su stvarno jako, jako gladni uspjeha i mislim da je to najveći ključ ovih naših dobrih rezultata'', tvrdi.

Istaknut će i nevjerojatnu širinu riječkog kadra:

''Ovo isto nisam doživio u karijeri da svaku utakmicu netko drugi rješava, ali su me oduševili i Radeljić i Selahi i Toni. Za Marka sam znao i prije. Bez te širine... nijedan klub na svijetu nije osvojio prvenstvo s 12-13 igrača, tako da je to sigurno ključ. Ne mogu 3-4 igrača vući prvenstvo 11 mjeseci, tako da širina je sigurno ključ. I pozitivna konkurencija'', tvrdi.

Sopićeva energija vuče Rijeku prema tituli

Riječkom družinom na sjajan način dirigira Željko Sopić, koji na treningu voli zaigrati:

''Trener je dosta osebujan, mislim da ta njegova neka pozitivna energija stvarno utječe na sve nas i daje nam taj jedan dodatni impuls i mislim da je to jedan od razloga zbog kojeg smo trenutno u ovoj poziciji u kojoj jesmo'', opisao je Sopića.

A pet kola prije kraja Rijeka je na vodećoj poziciji s dva boda više od Dinama. Pritisak, priznaje Marić, raste.


''Mislim da je pritisak možda u ovom trenutku malo veći na Dinamo, ali sigurno i određeni pritisak na nama postoji. Pritisak postoji dok ne izađemo na teren. Kad izađemo na teren, onda smo isključivo koncentrirani na tu utakmicu i kako ćemo je pobijediti.''

Hoće li derbi na Rujevici presuditi prvenstvo?

Rijeka će iduću pobjedu tražiti na zahtjevnom gostovanju kod Lokomotive, a onda joj za dva kola na Rujevicu stiže Dinamo. Hoće li derbi presuditi prvenstvo?

Alvaro Morata Španjolska zvijezda trpi nesnosne bolove: Lijekovi ne pomažu, čeka ga operacija? divider

''Mislim da je jako bitno s kojim bodovnim omjerom ćemo ući u taj derbi. Ne smijemo se zavaravati i razmišljati o Dinamu, nego isključivo o Lokomotivi i ako pobijedimo Lokomotivu, sigurno da će veći pritisak u toj utakmici biti na Dinamu'', zaključio je.

A velika očekivanja u finišu sezone bit će na Mariću - zasad je na tri gola i dvije asistencije. Nema sumnje da svojom klasom Rijeci može dati jako puno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider