Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TUŽNO

VIDEO Umirući Eriksson u potresnoj snimci otvorio dušu: "Moram reći višim silama da nemam vremena umrijeti!"

Discovery je odlučio snimiti kratki dokumentarni film o Sven-Göranu Erikssonu, a smrtno bolesna nogometna legenda otvorila je dušu.

Sven-Goran Eriksson (Foto: Profimedia)

Objavljena je scena iz kratkog dokumentarca o Sven-Göranu Erikssonu, koji je Discovery snimio kod njega u Švedskoj.

Eriksson je snimatelje i autore ugostio u svojoj kući te im dopustio uvid u njegov privatni život. A tu je došlo do jedne potrese scene koja je krenula telefonskim razgovorom njega i kćeri Line.

Odvojen od obitelji, želi dočekati ljeto i priliku za druženje

Razgovarali su o njegovu putu u Portugal, gdje su ga prije dva tjedna pozdravili brojni navijač Benfice, kluba u kojem je ostavio veliki trag. Rekao joj je kako ne treba dolaziti, a onda je krenuo govoriti o tome što mu znači odvojenost od obitelji.

"Nije lako imati bolesnog oca, to je veliki stres. Posebno jer me žele viđati što više. A baš ne žive u susjedstvu, žive u Stockholmu i Malagi", počeo je priču Eriksson, sve tužnijeg tona:

"Dobri su i pozivi telefonom, to pomaže. Doći će na ljeto, to će biti lijepo. Morat ću počistiti lišće s teniskog terena i staviti mrežu."

To je sve Eriksson rekao kroz suze, da bi zaključak bio još bolniji.

"Moram reći višim silama da nemam vremena za ovo", rekao je, nakon čega ga je autor pitao misli li na smrt.

"Da, nemam vremena za umrijeti", tužno je rekao legendarni trener.

Sad scene from Discovery's short documentary on Sven Göran Eriksson, speaking about his children and how he is not ready to go(with English subtitles)
byu/OleoleCholoSimeone insoccer

U siječnju mu prognozirali maksimalno godinu dana života

76-godišnji Eriksson boluje od terminalnog raka gušterače, a u siječnju mu je prognozirano maksimalno godinu dana života.

Nedavno je dobio doček i na stadionu IFK Göteborga, gdje se moglo vidjeti kako mu se stanje dodatno pogoršalo. Navijači Lazija, kojem je donio naslov prvaka Italije, dva Kupa i Kup pobjednika kupova žele ga pozdraviti u Rimu, no pitanje je može li s obzirom na zdravlje dobiti još i to iskazivanje poštovanja i zahvalnosti.

Osim u Lisabonu i Goteborgu, Erikssen je pozdravljen i u Liverpoolu, gdje je u humanitarnom revijalnom susretu bio trener Redsa, kluba za koji je izjavio kako mu je najviše žao što ga nikad nije imao priliku voditi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider