Košarka
SPORTOVI
Košarka
ima i dokaz

Insajder Bullsa iz 90-ih tvrdi da je Jordan lagao, a film ima nekoliko izmišljenih stvari

Michael Jordan dobio je još jednu kritiku zbog prikaza pojedinih događaja u dokumentarcu The Last Dance.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je mnogima već pomalo dosadno čitati o dokumentarnom filmu The Last Dance, u SAD-u je to i dalje, očekivano, jedna od glavnih sportskih tema. Nakon što su svi bili oduševljeni samim filmom o posljednjoj sezoni jedne od najboljih NBA momčadi svih vremena, posljednjih su se dana počeli javljati oni koji tvrde kako su mnoge stvari u ovom serijalu prikazane netočno.

O filmu su imali što reći naš Toni Kukoč, pa Horace Grant i naposljetku sam Scottie Pippen, koji je navodno bio bijesan zbog načina na koji su bili prikazani ostali članovi te zlatne generacije Chicago Bullsa.

gol expired Puklo između legendarnog dvojca, možda i najvećeg u sportskoj povijesti? Pippen poludio na Jordana! divider

Za većinu obožavatelja film je bio dokaz da je Michael Jordan bio uistinu najveći košarkaš u povijesti. Ipak, mnogi svjedoci vremena tvrde da se stvari i nisu baš odvijale kako su ih autori filma i sam Jordan htjeli prikazati.

Jordan je na kraju filma ustvrdio kako je on htio igrati još jednu sezonu, čime je optužio čelnike Bullsa za raspad kultne momčadi. No tadašnji novinar Chicago Tribunea i autor knjige o Jordanu Sam Smith tvrdi da je Gospodin Zrak sam odlučio da je to njegova zadnja sezona.

''To je bila Jordanova laž. Bilo je nekoliko stvari u filmu koje sam prepoznao da su bile izmišljene. Nisu to neke velike stvari, ali to je kao u onim filmovima za koje kažu da se temelje na istinitoj priči.

gol expired Čovjek koji je navodno otrovao Jordana sve objasnio, misterij se nastavlja: Kriv je Jordanov veliki porok? divider

Jedna od tih stvari je i pokušaj da se ''flu game'' pokaže kao razlog otrovanja pizzom. U međuvremenu se javio i čovjek koji je osobno dostavio pizzu Jordanu te tvrdi kako je cijela priča o trovanju izmišljena te je iznio što se ustvari tada dogodilo.

''Cijela ta stvar s pizzom potpuna je besmislica. Ima tu još nekoliko stvari o kojima ne bih. Ali da je on htio nastaviti igrati i nakon 1998., to je velika laž'', ponovio je Smith.

gol expired Grant brutalno napao Jordana: ''Laž, laž, laž… Cinkaroš. Kad vidiš što je radio suigračima, srce ti puca'' divider

Smith tvrdi kako je trener Phil Jackson već odlučio kako odlazi i da je imao plan preuzeti Lakerse godinu kasnije, što je na kraju i napravio. Kao dokaz priložio je razgovor između vlasnika Bullsa Jerryja Reinsdorfa i Jordana iz ljeta 1998. godine.

''Jerry je rekao: 'Gle, lockout je. Mogao bi potrajati, možda se Phil predomisli. Nema žurbe.' A Jordan mu je odgovorio: 'Ne, gotov sam, gotov sam. Ne želim biti s ovim momcima više. Morao sam nositi. Pippen nije mogao igrati u šestoj utakmici zbog leđa, šepao je. Dennis je lud.' Da je Michael želio ostati, imao je dovoljno igrača za to'', poručio je Sam Smith

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider